Frister det med litt Disney-nostalgi?

Nittitallsklassikerne Aladdin, The Lion King og The Jungle Book er ute på Steam.

Hvis du var ung på nittitallet, er sjansene store for at du har spilt de underholdende spillmatiseringene av Disneys klassiske animasjonsfilmer The Lion King, Aladdin og The Jungle Book. Disse kom til en rekke plattformer, og mange stiftet nok bekjentskap med dem på konsoll. Men de ble altså også sluppet på PC, og nå har PC-versjonene funnet veien til Steam. Dette er de originale utgavene, ikke nyversjoner, og de bruker DOSBox-systemet for å kjøre på moderne plattformer.

Gode minner.
Gode minner.

2D-plattformspill

Alle spillene er plattformspill, der man har hentet inspirasjon fra ulike sekvenser av filmene når man har satt sammen de todimensjonale og fargerike nivåene. Men den tegnefilmaktige grafikkstilen holder seg fortsatt godt, og spesielt Aladdin har et utseende som er svært trofast mot filmen. Spillene har også ulike minispill og andre typer sekvenser, slik som enkle 3D-nivåer i The Lion King.

Spillene ble opprinnelig utgitt av britiske Virgin Interactive Entertainment, et selskap som sto for en bråte klassikere på nittitallet. De sto selv for Aladdin, mens Command & Conquer-studioet Westwood Studios lagde The Lion King. Eurocom gjorde mesteparten av arbeidet på The Jungle Book. I dag ligger selvsagt rettighetene hos Disney selv, og det er de som har lansert spillene på Steam.

Her er Steam-sidene for hvert spill: Aladdin, The Lion King og The Jungle Book. Fullpris for hvert spill er 70 kroner. Merk at de også er tilgjengelige på GOG, om du heller vil ha DRM-frie utgaver. Der er de imidlertid litt dyrere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.