Det neste store Total War-spillet er satt til Kina

Creative Assembly byr på mer historisk strategi i Total War: Three Kingdoms.

Total War-serien ruller videre, og etter noen fantasifulle Warhammer-spill, har Creative Assembly nå annonsert deres neste, store historiske Total War-tittel. Overraskende nok prøver de seg faktisk på en helt ny historisk setting denne gangen – Total War: Three Kingdoms tar oss med til oldtidens Kina.

Bilde fra traileren.
Bilde fra traileren.

Beretningen om de tre kongedømmer

Om datidens kinesere hadde brukt vår moderne, vestlige tidsregning, så hadde de skrevet år 190 på kalenderen i det spillet starter. Han-dynastiet er i ferd med å gå i oppløsning, og barnekeiseren er kun en marionett for den brutale tyrannen Dong Zhuo. Det brygger opp til storm, og en allianse av store familier dannes for å velte Dong Zhou og regimet hans.

Uroen som preget denne tiden kom etter hvert til å bli foreviget i den historiske romanen Beretningen om de tre kongedømmer, som ble skrevet på 1300-tallet og spillmatisert av Koei en god håndfull hundreår senere, i deres Romance of the Three Kingdoms-serie. Med Total War: Three Kingdoms får vi altså Creative Assemblys versjon av hendelsene.

Det betyr altså at vi kan se frem til en kombinasjon av turbasert strategi og taktisk kamp, der vi får lede en av fraksjonene i konflikten.

Særlig mye mer vet vi ikke om Total War: Three Kingdoms, annet enn at det kommer til høsten. Steam-siden hadde visstnok datoen 6. september helt i starten, men denne ble raskt fjernet. Om det ble gjort fordi den er usikker eller fordi utgiver Sega kun vil ha muligheten til å få spillet frem i rampelyset igjen med en senere annonsering aner vi ikke.

Her er uansett en trailer. Den er temmelig dramatisk og kul, men dessverre helt fri for video fra selve spillet:

Creative Assembly arbeider som kjent også med en mindre utgivelse i serien, nemlig Trones of Britannia. Her spiller vikingene en viktig rolle.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.