Age of Empires: Definitive Edition kommer ikke til Steam

Microsoft har enn så lenge valgt å gjøre spillet eksklusivt for sin Windows 10-butikk.

Som spillutgiver har Microsoft en litt komplisert historie med Steam – noen ganger har de omfavnet tjenesten, andre ganger har de holdt seg unna til fordel for sin egen Windows 10-butikk. Nyversjonen av Age of Empires II og Remedy-spillet Quantum Break er for eksempel på Steam, mens spill som Halo Wars 2 og Forza Motorsport 7 er låst til Windows Store.

Dette var jo litt av en koloss.
Dette var jo litt av en koloss.

Kun Windows Store

At Age of Empires II var på Steam fikk nok mange (meg selv inkludert) til å forvente at når Microsoft snart lanserer Age of Empires: Definitive Edition, så ville de slippe spillet på Steam. Men slik blir det ikke.

– Vi har valgt å gi ut Age of Empires: Definitive Edition på Windows Store, noe som innebærer kjempespennende ting som tonnevis av Xbox Live-godsaker («achievements», skylagring, flerspiller på det raskeste og mest pålitelige spillnettverket, og så videre), sier en Microsoft-talsmann i en uttalelse som PC Gamer har fått.

Det er selvsagt ingen av disse tingene som hadde vært umulige å få til på Steam, og personlig mistenker jeg nok at en mer ærlig uttalelse ville vært noe slikt som «fordi vi vil lokke deg til å bruke Windows Store». Det er utvilsomt irriterende for Microsoft at det ikke er dem, men Valve, som er dominant på Windows-plattformen.

Microsoft utelukker heldigvis ikke en lansering andre steder senere – men visstnok ikke før «andre butikker får full støtte for Windows 10», hva nå enn de mener med det. Enn så lenge virker det imidlertid som vi enten må bite i det sure eplet som heter Windows Store, eller klare oss uten den etterlengtede nyversjonen.

Windows Store er kun tilgjengelig for Windows 10, så hvis du ikke har det operativsystemet vil du ikke kunne kjøpe spillet i det hele tatt. Riktignok ble Quantum Break gjort kompatibelt med Windows 7 da det ble sluppet på Steam (et halvt års tid etter Windows Store-lanseringen), så vi kan jo håpe det samme skjer her. Hvis spillet kommer til Steam i det hele tatt, da.

Age of Empires: Definitive Edition slippes uansett den 20. februar.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.