Mini-SNES har solgt over 4 millioner eksemplarer

Det er åpenbart penger å tjene på nostalgi.

Etter fadesen med NES Mini, som ble lansert i så begrenset mengde at selv ikke alle som hadde forhåndsbestilt fikk konsoll, virker det som Nintendo tok til vettet med oppfølgeren. Den har nemlig vært rimelig lett å få tak i, til alle eBay-gribbers store ergrelse.

Ny vs. gammel. Og skitten. Sorry.
Gammel og skitten vs. ny og ren.

Gode salgstall

Dette har også betalt seg for Nintendo selv, som nå har annonsert at de solgte over 4 millioner eksemplarer av minikonsollen før utgangen av 2017. Det er mer enn «skikkelige» konsoller som Amiga CD32, Intellivision, Colecovision, Atari Lynx og, eh, Nokia N-Gage. Om Nintendo fortsetter å satse like tungt på systemet, så vil de antakeligvis slå Sega Dreamcasts salgstall innen utgangen av året.

Til sammenligning solgte den originale SNES-konsollen nesten 62 millioner eksemplarer. Switch har per nå solgt omtrent 15 millioner eksemplarer.

SNES Mini selges med 21 innebygde spill, der det ene av disse er Starfox 2, som aldri tidligere har blitt lansert. Klassikere som Super Mario World, Secret of Mana, Mega Man X og Super Ghouls ‘n’ Ghosts sikrer at selv om antallet spill er litt lite, så får vi i alle fall mye god underholdning for pengene. For øyeblikket går minikonsollen for litt over tusenlappen her til lands.

Jeg var en av dem som forhåndsbestilte, og jeg hadde mye gøy med konsollen (selv om det er en stund siden jeg har brukt den nå). Her er mine inntrykk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.