Du kan spille egne spill på TheC64 Mini

Miniversjonen av Commodore 64 kan spille flere spill enn de 64 som er innebygd.

Teamet bak TheC64 Mini har nå bekreftet at minimaskinen kan benytte seg av «eksterne programfiler» via USB, noe som altså betyr at du ikke er begrenset til å spille de 64 spillene som er innebygd. Dette har lenge vært et usikkerhetsmoment – som kjent kan man i utgangspunktet ikke gjøre dette med for eksempel Nintendos minikonsoller.

Ikke inkludert, men altså ikke umulig å spille.
Ikke inkludert, men altså heller ikke umulig å spille. Hva du gjør får være mellom deg og opphavsrettsgudene.

Mange lovlige muligheter

Situasjonen med Commodore 64 er imidlertid litt annerledes enn med konsoll. For det første finnes det tonnevis av gratisspill og kommersielle spill som har blitt gjort fritt tilgjengelige, og for det andre kan man kjøpe nye Commodore 64-spill i nedlastbart format via nettsteder som Itch.io.

Dermed kan man argumentere for at denne funksjonaliteten kan brukes til langt mer enn å bare spille piratspill. Men kunnskapen om at man kan spille de gamle favorittene på systemet gjør det nok litt mer fristende for mange, siden det innebygde og fullt lisensierte utvalget dessverre er begrenset til spill fra en håndfull utgivere.

Man kan også leke seg med BASIC på systemet, og det er lov å håpe at man i så fall kan lagre resultatene på samme måte som man laster inn nye spill. I tillegg til et virtuelt tastatur (som neppe er særlig godt egnet til programmering), støtter TheC64 Mini USB-tastatur.

Du kan lese hele listen over innebygde spill her.

En kommentar om “Du kan spille egne spill på TheC64 Mini”

  1. Selv om det ikke er innebygget støtte for å legge inn egne spill på Nintendo sine minikonsoller, er det relativt rett frem å gjøre dette med nedlastbare verktøy. Har for øyeblikket 44 spill totalt på min NES mini, og 81 på min SNES mini.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.