Duke Nukem 3D er borte fra Steam igjen

Jubileumsutgaven av det klassiske skytespillet har blitt fjernet uten forklaring.

Duke Nukem 3D har hatt en merkelig historie på digitale nettbutikker, der det har blitt lagt ut i forskjellige versjoner og så, etter en stund, fjernet igjen. Først fikk vi originalen, som så ble fjernet foran lanseringen av Megaton Edition, som igjen ble fjernet en stund før Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour ble lansert høsten 2016.

Nå har sistnevnte forsvunnet fra Steam, GOG og Humble Store.

Duke reiser verden rundt i den nye episoden.
Duke Nukem 3D: 20th Anniversary Edition.

Opphavsrettsbrudd?

Gearbox Software, som eier Duke Nukem-rettighetene i dag, har ikke kommet med noen offentlig annonsering om den gamle actionheltens forsvinningsnummer. Men da de ble spurt på Twitter om spillets status, sa de at de «jobbet med å fikse situasjonen så raskt som mulig».

Fra Twitter-tråden kan det se ut som situasjonen er relatert til et potensielt brudd på opphavsretten, men hvem som har krevd spillet fjernet og hvorfor belyses ikke. Det som er litt merkelig, er at spillet fortsatt ser ut til å være i salg på PlayStation 4 og Xbox One.

Forhåpentligvis vil situasjonen løse seg, og spillet kan komme tilbake på PC. Etter at de tidligere versjonene har blitt fjernet, er 20th Anniversary Edition den eneste måten å kjøpe Duke Nukem 3D på.

Totalrenovering

Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour er en nyversjon av Duke Nukem 3D, der man blant annet har overført den gamle 2.5D-motoren til full 3D.

I tillegg til originalinnholdet inkluderes en helt ny episode bestående av åtte brett designet blant annet av originalskaperne Allen Blum III og Richard «Levelord» Gray. I den nye episoden får vi også et helt nytt våpen å leke oss med, og en ny type fiende å bruke det på.

Spillet har også nyinnspilte Duke Nukem-kommentarer fra skuespiller Jon St. John, samt nye låter (for den nye episoden) laget av Lee Jackson. Han skapte den originale tittelmelodien.

(via Reddit)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.