My 80’s Dashboard er faktisk ganske moro

Vi snakker ikke Out Run-kvalitet, akkurat, men dette nostalgispillet er slett ikke dårlig.

My 80’s Dashboard prøver seg på en dobbel dose nostalgi for oss som vokste opp på åttitallet. Spillet er nemlig et klassisk, sprite-basert arkadebilspill ala Out Run, Lotus og Rad Racer, satt inn i en ramme laget for å etterligne de gamle bildashboard-lekene fra Tomy.

Nostalgisk presentasjon.
Nostalgisk presentasjon.

Kompetent racingspill

Jeg må innrømme at min første tanke da jeg så spillet på Steam, var at det var nok et billig tullespill av den typen det strengt tatt er alt for mange av på plattformen allerede. Men en nærmere titt overbeviste meg om å ta sjansen på det likevel, siden jeg tross alt elsker sjangeren. En time senere, var spillet fullført, og jeg hadde det faktisk ganske moro (selv om bane tolv holdt på å ta knekken på meg).

Selve dashboard-konseptet tilfører egentlig ikke så voldsomt mye, må jeg innrømme. Det er litt kult i starten, men alt fokus er jo på selve spillskjermen – og sånn sett er den eneste «fordelen» at den lille skjermen gjør at spillets lavoppløste grafikk ser glattere ut.

Men som et tradisjonelt arkaderacingspill, funker altså My 80’s Dashboard. Spillets baner er litt for tilfeldige og pregløse til at det matcher inspirasjonskildene, men kontrollene er presise, hastigheten er gøy, og det er overraskende tilfredsstillende å åle seg gjennom trafikken. Jeg merket at jeg raskt ble hektet, og jeg likte spillet mer og mer jo lenger jeg satt med det.

Grafikken er egentlig fin.
Grafikken er egentlig fin.

Noen svakheter

Samtidig er det en del ting som kunne vært bedre. Jeg hadde for eksempel satt pris på et sjekkpunkt eller to underveis, slik at jeg hadde en idé om hvor godt jeg egentlig gjorde det. I tillegg syntes jeg noen av objektene ved siden av banene (spesielt de rektanglene som kanskje skal forestille hekker) er litt for lette å krasje i, samtidig som man stopper veldig brått opp når man først gjør det. Litt flaksbasert er spillet også, takket være motstanderbilene som kjører forbi hverandre på en litt uforutsigbar måte, eller noen ganger holder voldsomt lav hastighet slik at de stanser deg helt om du er uheldig i en sving.

Enkelt, men moro.
Enkelt, men moro.

Spillet går også helt amok med «achievements» – på én time låste jeg opp 29 stykker, inkludert en for å starte spillet, og en for å nå topphastighet et par sekunder senere.

Men altså, alt i alt er dette faktisk et ganske okay spill. Grafikken er fargerik og fin, musikken er hyggelig, fartsfølelsen er god og kontrollene er presise. My 80’s Dashboard er kompetent satt sammen, og selv om det kunne vært bedre, så er det såpass solid og vanedannende at jeg anbefaler deg å ta en titt hvis du har sansen for det du ser på skjermbildene.

Oppdatering: Nå støtter spillet også fullskjerm-modus, slik at det fungerer mer som et klassisk bilspill. Det gjør det litt lettere å spille, ettersom man får bedre oversikt over veien foran seg. Samtidig er ikke grafikken pen nok til at spillet tar seg så voldsomt godt ut i denne modusen. Det er uansett kjekt å ha valget.

My 80’s Dashboard koster 15 kroner på Steam. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.