Age of Empires-inspirert strategispill har fått dato

Empires Apart byr på historisk sanntidsstrategi når det slippes neste måned.

I morgen slippes Age of Empires: Definitive Edition på Windows Store, men om du heller vil ha et nytt spill i samme gate, kan det tenkes Empires Apart er noe du bør se opp for. Dette er et sanntidsstrategispill laget i Age of Empires-stil, men med 3D-grafikk i «lavpoly»-stil i stedet for den klassiske 2D-grafikken.

Idyllisk.
Idyllisk.

Nå har utgiver Slitherine annonsert spillets lanseringsdato, som er 29. mars. Det blir blant annet tilgjengelig på Steam.

Klassisk strategi

Empires Apart henter altså inspirasjon fra Ensembles klassiske strategiserie, og lar deg lede en av seks sivilisasjoner til seier i store slag mot hverandre. De aktuelle fraksjonene er aztekerne, kineserne, franskmennene, mongolene, araberne og bysantinerne, og hver av dem skal by på unike spillmekanismer og egne heltefigurer.

Du kan spille mot opp til syv andre spillere over nettet, eller syv dataspillere i «skirmish»-modus. Spillet får også et sett med seks utfordringsoppdrag for hver sivilisasjon.

Ellers ser det ut som vi kan forvente det samme som i inspirasjonskildene – en kombinasjon av ressursinnsamling, basebygging og kamp, satt til dataskapte kart. Samtidig loves vi et moderne grensesnitt og «en ny tilnærming» til sanntidsstrategi-konseptet, uten at jeg helt vet hva det betyr. Her er en liten teaser-video, i alle fall:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.