Cypher er et spill om kryptografi

Knekk historiske koder i det nye spillet fra Hexcells-skaperen Matthew Brown.

Hexcells-spillene er noen av de beste hjernetrimspillene på markedet, så når spillutvikleren bak disse, Matthew Brown, lanserer noe nytt, er det nok lurt å følge med. Med Cypher har han tatt et overraskende langt steg bort fra Hexcells, for dette er nemlig et førstepersons hjernetrimspill om kryptografi.

Øøøh.
Øøøh.

Utforsk kryptografiens historie

Spillet byr på over 40 nøtter, som utforsker kryptografiens historie, og hvis du alltid har lurt på hvordan Enigma-systemet fungerer, så vil du lære det her. Men forvent å måtte finne frem penn og papir, og kanskje en kalkulator også, for dette spillet er antakeligvis temmelig utfordrende.

Traileren under, samt skjermbildene, gir meg vage assosiasjoner til The Witness fra Jonathan Blow, noe som skremmer meg litt (Kent William Innholt elsket The Witness, men jeg møtte veggen ganske tidlig; det er underlig hvordan hjernen min passer utmerket godt til enkelte typer hjernetrimspill, men låser seg helt når jeg spiller andre).

Men brukeranmeldelsene er altså positive, og det er tross alt et Matthew Brown-spill, så jeg må nok gå til innkjøp. Prisen er 37 kroner på Steam, så ikke direkte avskrekkende. Her er traileren:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.