Savner du de flotte Game Boy-fargene?

Ok, de er ikke flotte. Men nylanserte Squidlit byr i alle fall på rikelig med Game Boy-nostalgi.

Squidlit er et nytt plattformspill laget i samme stil som spill for Nintendos klassiske håndholdte Game Boy-konsoll. Her er det imidlertid ikke snakk om et spill som bare klasker de fire, grønne Game Boy-fargene på litt pikselgrafikk. Utviklerne har nemlig prøvd å arbeide innenfor de samme tekniske begrensningene spill for den originale maskinvaren måtte.

Dramatisk!
Dramatisk!

Dette vil for eksempel si at du aldri vil se mer enn ti «sprites» på samme linje, og at hver slike «sprite» kun kan være 8 piksler bred. Oppløsningen spillet er tegnet i er naturligvis på 160 x 144 piksler, og lyden er laget på av en ekte Game Boy. Spillet bruker også kun fire lydkanaler.

Hopp og sprut

Selve spillet er et todimensjonalt plattformspill der du styrer en liten blekksprutaktig krabat som må hoppe og sprette seg vei gjennom store, skrollende omgivelser. Han kan også skyte blekk på fiendene sine ved å hoppe opp i lufta, og så hoppe en gang til mens han er like over dem.

Squidlit har fått en god mottakelse på Steam, der det kun koster 20,50 kroner (eller 16,40 kroner med lanseringsrabatt). Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.