Ataribox har blitt Atari VCS

Her er litt ny informasjon om Ataris kommende konsoll.

Atari har nå kommet med en offisiell annonsering av et prosjekt de har snakket en god del om tidligere, nemlig den kommende konsollen Ataribox. Nå heter den Atari VCS, et navn utvilsomt ment for å forsterke koblingen mellom den nye konsollen og den en gang så revolusjonerende Atari 2600 Video Computer System (VCS).

Konsoll og kontrollere.
Konsoll og kontrollere. Synd de ikke oppgraderte joysticken til noe brukbart, slik som en Competition Pro…

Joystick og håndkontroller

Den nye konsollen skal være en «helt ny Atari for dagens stuer», og ikke bare en retroboks. Atari understreker selvsagt at de vil lansere massevis av klassisk innhold for den, men de snakker også om tidsriktig teknologi og nyvinninger, og at boksen skal være koblet opp mot nettet.

Atari har også vist bilder av kontrollerne – den ene er en klassisk Atari-joystick, og den andre er en moderne kontroller med to stikker, ikke helt ulik Xbox One-kontrolleren. Dette er prototyper. Siden systemet har USB-porter virker det uansett som du kan bruke egne kontrollere.

Sånn tar den seg ut under TV-en.
Sånn tar den seg ut under TV-en.

Tidligere har de beskrevet det nye systemet som en komplett PC for stua, men det kan selvsagt være planene har endret seg noe siden sist vi fikk informasjon om systemet. Da sa de uansett at man vil kunne bruke den til alt fra videostrømming til spilling av moderne spill, at den benytter en AMD-prosessor og Radeon-skjermkort, og kjører på en variant av Linux.

Ifølge The Verge, ser det ut som de mest ivrige kan forhåndsbestille den i april. Noen endelig lanseringsdato er ikke kjent.

Merk at dagens Atari er et helt annet selskap enn Atari fra syttitallet. Den franske utgiveren Infogrames kjøpte Atari-navnet og de klassiske rettighetene i 2001, og det har skjedd en del siden den tid også.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.