Sleepwalker kommer til Steam

Ocean Classics Volume 1 inkluderer spill som Sleepwalker, Pushover og Tunnel B1.

For noen uker siden oppdaget jeg en haug Ocean-spill i listen over kommende Steam-utgivelser. Nå har utgiver Piko Interactive sagt litt om disse, og også avslørt et spill jeg ikke så listet opp da, nemlig det merkunderlige plattform/hjernetrimspillet Sleepwalker.

Mange farer i Sleepwalker.
Mange farer i Sleepwalker.

Åtte spill

Alle spillene skal lanseres i en samling som heter Ocean Classics Volume 1, og de blir også å få kjøpt individuelt. Lanseringen vil finne sted 13. april. Piko Interactive beskriver selv listen over utgivelser som imponerende og nostalgisk, og her er den fulle listen over spill:

 • Tunnel B1
 • Last Rites
 • ELF
 • Sleepwalker
 • Pushover
 • The Great Escape
 • Central Intelligence
 • Where Time Stood Still

Det er en litt merkelig samling, der det eldste spillet kom i 1986 mens det nyeste kom i 1997, og spillene deler ikke noe spesielt tema, sjanger eller … vel, egentlig noe som helst som gjør at jeg kan se for meg det er interessant å kjøpe hele samlingen med mindre man har veldig bred spillsmak.

Pushover.
Pushover.

Men det er uansett gode nyheter at Oceans spill begynner å finne veien til digitale distribusjonsplattformer, og det er noen kule spill her. Jeg tipper mange vil glede seg til et gjensyn med Pushover, og duoen The Great Escape og Where Time Stood Still (som strengt tatt burde vært kombinert i ett produkt) er i det minste rimelig interessante av spillhistoriske grunner.

Jeg beskrev de ulike spillene i samlingen i min forrige artikkel. Da visste jeg ikke om Sleepwalker, som er en kombinasjon av plattformspill og hjernetrimspill der du spiller en hund som må hjelpe eieren din å komme gjennom natta uten å våkne opp (eller krepere). Eieren din er nemlig en liten gutt som går i søvne, og du må prøve å forutse hvor han skal gå, og forhindre ham i å komme i kontakt med farer.

4 kommentarer om “Sleepwalker kommer til Steam”

 1. Flere av disse spillene ble sluppet i går kveld, og jeg kjøpte Tunnel B1 siden jeg har spilt det på PS1 og ville spille det igjen. Det viste seg å være en enkel DOSbox greie uten forbedringer. Jeg reagerte på at introen mangla, og musikken til Chris Hülsbeck spilte ikke. Disse ble vel streamet fra CD originalt, så jeg bladde litt i mappene for å se etter dem siden nedlastingen var ganske liten, rundt 70MB.

  Og så er det en razor.nfo fil der! Og i den er de stolte over å kunne presentere Tunnel B1 i 1996, og senere i den står det at de rippa ut musikken og introen for å få ned størrelsen på spillet! Så Piko selger bare piratkopien som Razor 1911 ga ut, med manglende innhold. Det kjørte ikke riktig for meg heller, bare i et lite vindu og med ensifret fps. Det kunne jeg sikkert fiksa i DOSbox, men jeg bare tok en refund fra Steam.

  Jeg la igjen en advarsel på Steam-forumet til spillet, som ble sletta etter noen timer. Så jeg tror kanskje man heller vil styre unna disse utgivelsene fra Piko Interactive, selv om jeg ikke har kikka på noen av de andre.

  Svar
  • Takk for tips, jeg jobber med en sak og har prøvd å kontakte Piko Interactive om dette.

   Til evt. andre: Jeg kan bekrefte at spillet mangler musikk. Har kjøpt & undersøkt selv nå.

   Svar
 2. Ok, nå har de oppdatert spillet for å legge til musikk. Da er det ikke så mye poeng i saken. Selvsagt fortsatt sløvt av dem, men okay, de var raskt ute med å fikse.

  Jeg syntes forøvrig ikke det er noe galt med å relansere spill uten forbedringer, utover kompatibilitet med nye plattformer via DOSBox og lignende. Det var jo det som var hele poenget med GOG, f.eks, og der har jeg kjøpt hundrevis av spill. Men man må jo gjøre det ordentlig.

  Svar
 3. Vel, jeg fikk refunda det og tror nok ikke jeg kjøper det om igjen. Jeg er litt nysgjerrig på om oppdateringen bare er en annen piratkopi med hele innholdet, men nei, jeg kjøper det ikke en gang til.

  Jeg synes greia virka muffens, jeg laga et emne på steam-forumet som sagt som ble sletta ganske raskt. Hvorfor svarte de bare ikke at de skulle fikse det? Og når man leser den siste oppdateringen deres:

  «Remember – this version is officially licensed and designed to be added to your Steam Library – any other portals distributing this title free of charge are doing so illegally and breaching Copyright Law – these will be reported to the Copyright Owners.

  Anyone on these forums promoting illegal sites will be reported to Steam.»

  Sånne trusler er jo akkurat det samme man ser hos andre Steam-kjeltringer som prøver å tjene raske kroner på å skyve møkk ut på plattformen. Så det luktet ikke akkurat riktig. Men ja, det er jo bra at de oppdaterte den og at spillet nå er hva det skal være.

  Forøvrig helt enig at nylanseringer trenger ikke ha forbedringer så lenge kompatibiliteten er i orden. Skulle ønske det kom mer av dette, emuleringer også sånn som thecompany.pl driver med for Amiga spill der de pakker spillet sammen med WinUAE og gjør det enkelt kjørbart, mye på samme viset som GOG gjør med DOSBox. Skulle gjerne se alle mulige plattformer få gjort biblioteka sine tilgjengelige på Steam og andre steder helt lovlig på dette viset.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.