Eric the Unready er ute på GOG

Tidenes mest håpløse ridder redder (forhåpentligvis) dagen i Legends klassiske eventyrspill.

Eric the Unready er neppe veldig kjent, men det er i mine øyne et av nittitallets kuleste eventyrspill. Spillet følger en håpløs ridder ved navn Eric, som må legge ut på en episk reise for å redde vakre prinsesse Lorealle the Worthy. På veien havner han i den ene absurde situasjonen etter den andre, som må løses på stadig sprøere vis.

Kommersielt teksteventyr fra nittitallet: Eric the Unready.
Spørsmålet (som du får svar på i spillet) er: Blir grisen forvandlet til ei jente når du kysser den?

Teksteventyr fra 1993

Spillet ble utviklet av Legend Entertainment, og bruker et grensesnitt som muligens vil virke ganske fremmed for moderne spillere. Legend posisjonerte seg nemlig som arvtakerne til teksteventyr-gigantene Infocom, og brukte et system der man både kunne skrive inn tekstkommandoer, og bruke musa til å velge dem fra en (veldig stor) liste.

Systemet fungerer faktisk veldig godt i praksis, og spillet gjør også god nytte av det ved å inkludere mengder av interaksjonsmuligheter som ikke ville vært like lette å få til i et rent grafisk eventyrspill.

Nå er altså Eric the Unready ute på GOG, der det koster like under femtilappen. Jeg vil definitivt anbefale at du tar en titt, og hvis du har lyst på å lære mer om spillet kan du jo sjekke mitt tilbakeblikk (på Gamer.no). For et Legend-eventyr av litt nyere dato, kan du sjekke Death Gate, som ble lansert på GOG tidligere i år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.