Death Gate er ute på GOG!

Legend Interactives klassiske eventyrspill debuterer på GOG – følges det av flere spill fra den gamle kjempen?

Da jeg besøkte GOG i dag, og så at Death Gate var lansert på tjenesten, måtte jeg dobbeltsjekke om ikke jeg så feil. Dette eventyrspillet ble nemlig lansert av Legend Entertainment, et selskap jeg lenge har ønsket å se representert på den digitale distribusjonskanalen. Heldigvis så jeg helt rett: Death Gate er ute på GOG, og det ser ut som vi kan forvente flere Legend-spill.

Death Gate.
Death Gate.

Klassisk eventyrspillutvikler

Legend Entertainment ble grunnlagt i 1989 av Bob Bates og Mike Verdu, og deres plan var å lage Infocom-aktige teksteventyr med grafiske grensesnitt og grafikk. De sto blant annet for Gateway-spillene og Eric the Unready, tre av mine største favoritter innenfor eventyrspillsjangeren. Utover nittitallet gikk de over til rene grafiske eventyr, og Death Gate er altså et slikt.

Death Gate er basert på bokserien Death Gate Cycle, og foregår i en dyster fantasiverden der jordkloden har blitt knust og delt opp i separate, magiske verdener. Nå ønsker en mektig trollmann som kalles Lord Xar å gjenforene kloden igjen, og ber deg om hjelp. Men for å oppnå dette må du besøke de ulike verdenene, og der venter mange farer.

Spillet kom opprinnelig i 1994, og grensesnittet det bruker er litt som de gamle LucasArts-eventyrenes system, med det unntaket at du ikke har noen synlig spillfigur på skjermen.

Spillet bruker et enkelt, men effektivt grensesnitt.
Spillet bruker et enkelt, men effektivt grensesnitt.

Rettighetene kjøpt av Piko Interactive

I en bloggpost på nettstedet sitt, forteller retroutgiveren Piko Interactive at de har sikret seg rettighetene til 60 spill fra flere forskjellige utgivere, inkludert Legend Interactive. Listen over utgivere er faktisk svært imponerende, og tyder på at vi har mye retrosnadder i vente om de gjør en skikkelig jobb med relanseringene. Det syntes jeg dessverre ikke alltid de har gjort tidligere.

Det som lover godt, er at de nå har startet to divisjoner som skal konsentrere seg om retroutgivelser. Den ene heter Classics Digital, og den skal konsentrere seg om å lansere spill på portaler som Steam (og, tydeligvis, GOG). Den andre heter Virtual Consoles (noe jeg tipper får enkelte hos Nintendo til å heve øyenbrynene sine), og skal visstnok lage «plug-and-play»-konsoller.

Her er Pikos egne liste over utgivere de har skaffet seg spill fra – merk at de neppe har fått alle spillene fra disse utgiverne, ettersom det tallet ville vært langt høyere enn 60:

 • Infogrames
 • Ocean Software
 • Legend Entertainment
 • Beam Software
 • Accolade
 • Hasbro Interactive
 • GT Interactive
 • Microprose/Spectrum Holobyte

PS: Ja, jeg vet at Legend har et par spill på GOG allerede – Unreal 2 og Star Control 3 – men de er fra etter at de ga opp tilværelsen som uavhengig utvikler og utgiver.

En kommentar om “Death Gate er ute på GOG!”

 1. Veldig gode nyheter dette, ja. Har ikke et forhold til noen av Legends spill, så om flere av spillene deres havner på GOG er dette veldig gode nyheter. Fin grafikk forresten.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.