Sega relanserer Shenmue-spillene

Kultklassikerne kommer til Xbox One, PlayStation 4 og PC.

I natt kom Sega med en annonsering mange utvilsomt vil sette pris på: De vil relansere Shenmue I og II på PlayStation 4, Xbox One og PC (Steam). Noen spesifikk dato for relanseringen har de ikke satt, utover at den vil finne sted i løpet av året.

Originalversjonen av Shenmue.
Originalversjonen av Shenmue.

Actioneventyr med litt ekstra

Shenmue-spillene er ambisiøse actioneventyr utviklet under ledelse av av legendariske Yu Suzuki, og opprinnelig lansert på Dreamcast i 1999 og 2001. Handlingen finner sted i en åpen verden, der man kan reise rundt og gjøre en rekke aktiviteter i tillegg til å følge hovedhistorien – man kan til og med spille et par klassiske Sega-arkadespill i en spilllehall i byen.

Spillene kombinerer rollespillelementer, kamp, og til og med «livssimulator»-aspekter, og miljøene preges blant annet av dag-natt-syklus og værforandringer, med sivile som følger sine egne rutiner rundt deg. Elementer fra Shenmue-serien har blant annet funnet veien inn spillserier som Grand Theft Auto og Yakuza.

De nye versjonene vil skilte med høyere oppløsning, en rekke innstillingsmuligheter på PC, oppdatert grensesnitt og muligheten til å spille med lyd på japansk eller engelsk. Her er en trailer:

Du har kanskje også fått med deg at et team ledet av Yu Suzuki jobber med et tredje Shenmue-spill, som også skal slippes i år (om alt går etter planen).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.