Battlezone: Gold Edition byr på eksplosiv retroaction

Den nye versjonen blir tilgjengelig for alle, ikke bare de med VR-hodesett.

Battlezone kom i 1980, og var et revolusjonerende arkadespill med førstepersons synsvinkel der man navigerte en stridsvogn rundt i en tredimensjonal (om enn paddeflat) slagmark full av fiender.

Opprinnelig kom spillet fra Atari, men i en av de mange rundene med salg av klassiske IP-er for å redde selskapet fra ulike selvpåførte økonomiske kriser, har rettighetene havnet hos britiske Rebellion, som lanserte en nyversjon/oppfølger i 2016.

Grafikkstil: Kul.
Grafikkstil: Kul.

Ikke lenger VR-eksklusivt

Det nye Battlezone-spillet var eksklusivt for VR-hodesett, men siden salget av disse ikke har gått så glimrende som en kanskje skulle ha håpet, virker det ikke som det ble noen kjempesuksess. Derfor prøver Rebellion igjen, med Battlezone: Gold Edition. Denne kommer til PlayStation 4, PC, Switch og Xbox One, og blir altså mulig å spille på en ordinær skjerm.

Det nye spillet kommer med alle utvidelsene som ble gitt ut til den første versjonen, der den kuleste utvilsomt er en «klassisk» modus der spillet etterligner originalens grafikkstil (men med noen stilige lyseffekter og slikt). Originalen brukte enkel «wireframe»-grafikk, altså at kun så rammene av objektene på skjermen. Det var ikke nok futt i maskinvaren til å faktisk vise noen overflater.

Ellers loves vi altså en kampanjemodus (som kan spilles alene eller i samarbeid med opp til tre andre), og selvsagt muligheten til å dra ut på nettet for å sprenge andre spillere i luften. Eiere av originalen får forøvrig Battlezone: Gold Edition gratis. Lanseringsdatoen er satt til 1. mai, og her er en trailer:

PS: Kan jo påpeke at dette er et helt annet spill enn Battlezone: Combat Commander, som ble annonsert i fjor.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.