ScummVM har fått støtte for flere Might and Magic-spill

Nå kan du spille flere klassiske rollespill i ScummVM.

ScummVM har blitt en viktig del av spillhverdagen til oss som liker klassiske eventyrspill. I utgangspunktet var det kun en enkel og grei måte å spille klassiske LucasArts-eventyr på, men systemet har fått støtte for en bråte andre spillmotorer i årenes løp.

Yes.
Yes.

Støtte for nye rollespill

Nå har folkene bak ScummVM annonsert at den nyeste utgaven av motoren støtter en bråte nye rollespill fra Might and Magic-serien. Disse er:

  • Might and Magic IV – Clouds of Xeen
  • Might and Magic V – Darkside of Xeen
  • Might and Magic – World of Xeen
  • Might and Magic – World of Xeen 2 CD Talkie
  • Might and Magic – Swords of Xeen

Støtten er fortsatt ikke perfekt, så det anbefales at du lagrer ofte i tilfelle du støter på «bugs» i spillene. Merk også at støtten har kommet via en «daily build» – hvis du har lav toleranse for tekniske problemer, kan det tenkes du bør vente på den neste «stabile» versjonen av ScummVM. Du trenger også en ekstra fil som heter xeen.ccs, som må legges i spillmappene.

Slim er farligere enn man tror!
Slim er farligere enn man tror!

Might and Magic-spillene er førstepersons rollespill der du styrer en gruppe eventyrere gjennom fargerike fantasimiljøer fulle av monstre og utfordringer. Det som gjør Might and Magic IV og V så spesielle, er at de kan slås sammen i ett enormt spill ved navn Worlds of Xeen. Jeg tipper du blir sittende resten av sommeren om du starter det spillet.

ScummVM hjelper deg ikke å få tak i selve spillfilene – de må du enten ha fra før, eller kjøpe på GOG. De selger de seks første Might & Magic-spillene i en samlepakke, og prisen er bare 77,80 kroner.

Might and Magic-navnet er nok i dag mest forbundet med Heroes of Might and Magic, en serie med turbaserte strategispill som fortsatt er ganske populær. Min personlige favoritt fra den serien er Heroes of Might and Magic II.

Dette er forøvrig andre gangen det snakkes om Xeen-støtte for ScummVM. Den første var i 2016.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.