Leisure Suit Larry vender tilbake

Ryktene viste seg å være sanne – Larry er tilbake i et nytt pek-og-klikk-eventyr.

For noen dager siden lakk tittelen på det som så ut til å være et nytt Leisure Suit Larry-spill fra Steam-databasen. Jeg kikket litt rundt på nettet, og kom frem til at det sannsynligvis var tyske Assemble Entertainment som hadde ett eller annet på gang – og for en gangs skyld hadde jeg helt rett!

To sekunder senere blir han overkjørt.
To sekunder senere blir han overkjørt.

Nytt pek-og-klikk-eventyr

Nå har nemlig Assemble Entertainment offisielt annonsert sitt nye Larry-spill, Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry. Det blir et todimensjonalt pek-og-klikk-eventyr med håndtegnet grafikk der Larry blir forelsket i Faith, som er assistenten til sjefen i teknologiselskapet Prune.

Merkelig nok må han tydeligvis treffe en hel rekke andre kvinner før han kan få pølsefingrene sine på henne, siden han bruker en datingapp som heter Timber. Ved å gå på date kan han nemlig forbedre scoren sin i appen, og det må tydeligvis en høy score til før hun blir tilgjengelig.

Hm.
Hm.

Uansett, alt dette betyr tydeligvis massevis av gåter som må løses, damer som må treffes, og så videre – i en «ikke-lineær» verden med over 30 håndtegnede steder å besøke. Utvikleren skryter også av over 30 like håndtegnede figurer, så 30 er tydeligvis det magiske tallet her.

Spillet skal etter planen lanseres i fjerde kvartal, og det er et studio som heter Crazy Bunch som jobber med selve utviklingen. Her er en slags teaser-video:

Så … hva tenker dere? Jeg er litt skeptisk. Det finnes noen tyskutviklede eventyrspill i komediesjangeren som jeg faktisk liker, men langt flere som jeg ikke syntes er morsomme i det hele tatt, og jeg kan ikke akkurat si at spillets beskrivelse på Steam fyller meg med særlig mye tillit til at dette blir bra. For eksempel:

While my view of the world and women from way back in the 1980s collides with modern reality harder than the breasts of a lusciously stacked blonde jogging along a beach, I’m all set to date my way across the modern world!

Eh? Nå er det vel ikke usannsynlig at Steam-siden har blitt skrevet av noen andre enn personene som skriver spillet, men hva dette understreker er nok at skal et nytt Larry-spill faktisk fungere i 2018, må vitsene sitte som støpt, og teamet bak tekstene bør være erfarne og talentfulle humorister. Helst med engelsk som morsmål.

Når det er sagt, er jeg definitivt ingen motstander av at serien gjør comeback – hvis det gjøres riktig, tror jeg det kan bli veldig moro. Men det må altså gjøres riktig, for fallhøyden er nok langt større i dag enn den var på åttitallet. Seriens skaper Al Lowe nevnes forøvrig ikke med ett ord, så han virker ikke involvert.

En kommentar om “Leisure Suit Larry vender tilbake”

  1. Tysk Larry fra et nystartet selskap? Skeptisk. Vet ikke hvorfor Larry plutselig ser så annerledes ut heller, men Guybrush Threepwood skiftet jo utseende for hver gang også. Kan ikke si jeg er kjempefan av plastikkgrafikken heller.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.