Nytt Larry-spill på trappene?

«Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry» var i en kort periode synlig på Steam.

Det kan virke som Leisure Suit Larry-serien prøver på et nytt comeback. For et par dager siden oppdaget en Twitter-bruker ved navn Lashman en Steam-oppføring for noe som het Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry, som i en kort periode var mulig å forhåndsbestille.

Hm.
Hm.

Dessverre var det ingen informasjon om produktet, utover prisen (like under 30 dollar) og lanseringsdatoen (24. oktober). Oppføringen ble dessuten raskt fjernet, men Google rakk å legge den i cachen-sin før dette skjedde.

Ekte eller ikke?

Det er selvsagt fullt mulig oppføringen er en eller annen spøk fra noen med tilgang på Steam-databasen – noe ganske mange utviklere har fått etter hvert. Men sjansene er også til stede for at dette er et legitimt produkt, som muligens skal annonseres på E3 neste måned.

En ting som gjør sannsynligheten større for at dette er ekte, er at det har skjedd litt i Larry-verdenen i de siste årene. Den tyske utgiveren Assemble Entertainment relanserte sent i fjor alle Larry-spillene på Steam, og da ble det klart at de har lisensiert distribusjonsrettighetene til serien (med unntak av GOG, der det fortsatt er rettighetsinnehaveren Codemasters som gir spillene ut).

Originale Leisure Suit Larry. Bilde: Mobygames.
Originale Leisure Suit Larry. Bilde: Mobygames.

Det virker usannsynlig at Assemble Entertainment har skaffet seg rettighetene til de gamle Larry-spillene helt uten videre – det er neppe mye penger å tjene på å selge dem på Steam – så det er naturlig å mistenke at de også har andre planer med investeringen. I tillegg har de allerede gjenopplivet noen andre gamle spillserier (slik som Pizza Tycoon og Hanse).

At de er tyske er også et poeng, siden tyske utgivere (og spillkjøpere) er kjent for å ha sans for eventyrspill. Det skulle dessuten ikke forundre meg om Larry-serien er mer populær i Tyskland enn mange andre steder.

Men det er jo selvsagt et åpent spørsmål hvorvidt de ville være i stand til å lage en «ekte» Larry-oppfølger – jeg er litt skeptisk, enn så lenge. Et annet spørsmål er om utvikleren bak et eventuelt nytt Larry-spill har fått seriens skaper, Al Lowe, involvert på noe vis. Han virket fornøyd med sin tilværelse som «arbeidsløs» da han besøkte Norge forrige helg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.