Atari VCS gjør det godt på IndieGoGo

Ataris nye spillkonsoll har samlet inn over to millioner dollar.

Det er litt delte meninger om Atari VCS-konsollen, men disse har ikke hindret selskapet i å gjøre det ganske så solid på folkefinansieringsplattformen IndieGoGo. Der har de nemlig samlet inn over to millioner dollar på under ett døgn, og det er fortsatt en måned igjen av kampanjen.

Selv vinkler de den mer som en forhåndsbestillingskampanje enn en folkefinansieringskampanje, men personlig ville jeg nok vært litt mer komfortabel med å forhåndsbestille fra en genuin nettbutikk.

Inspirert av Atari 2600

Atari VCS er altså en ny konsoll inspirert av Atari 2600 (som også het Atari VCS). Den kjører et Linux-basert operativsystem, og vil derfor kunne brukes med både nye og gamle spill (den kommer med Atari Vault-samlingen innebygd). Man kan også strømme video og slikt ved hjelp av konsollen.

Atari lover dessuten at den får eksklusive spill, og at de samarbeider med en rekke utviklere verden over. De trekker blant annet frem Llamasofts Tempest 4000 som et spill som kommer for konsollen, men om dette blir eksklusivt vet jeg ikke. Traileren kan du se nederst.

Selskapet arbeider også med to forskjellige håndkontrollere – en modellert etter den gamle Atari-joysticken, og en som minner mer om dagens håndkontrollere. Men heldigvis trenger du ingen av delene, ettersom konsollen støtter både USB og Bluetooth-kontrollere, mus og tastatur, og så videre.

Om alt går etter planen, skal konsollen leveres til backerne i juli 2019. En god stund til, altså. Her er en video:

Og her er Tempest 4000-traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.