Planet X2 får MS-DOS-eksklusiv oppfølger

Den populære Youtuberen The 8-bit Guy lager sanntidsstrategispill for MS-DOS.

I fjor lanserte den populære Youtuberen The 8-Bit Guy et sanntidsstrategispill ved navn Planet X2 for Commodore 64. På det tidspunktet snakket han om kanskje å lage en MS-DOS-versjon senere, og nå er denne annonsert. Men siden PC ikke sliter med de samme minnebegrensningene som Commodore 64, har spillet vokst på seg mange nye funksjoner, og dermed blitt en oppfølger.

Komposittmodus.
Komposittmodus.

Sanntidsstrategi med tastaturkontroll

Som før er det snakk om et sanntidsstrategispill, men ikke helt slik du kanskje forventer når du hører begrepet. Her styres nemlig enhetene dine med tastaturet, og du styrer en og en om gangen. Ellers har det basebygging, ressursinnsanking og det meste av det andre vi forbinder med sjangeren.

Spennende nok har David Murray, som han egentlig heter, valgt å støtte fire forskjellige grafikkmoduser. Den ene er standard CGA med fire farger (der man når som helst kan hoppe mellom de to fargepalettene). Men spillet støtter også 16-fargers Tandy-grafikk og 16-fargers CGA-komposittmodus. Sistnevnte kan du se eksempler på i vårt skjermbildegalleri fra King’s Quest.

VGA-modus vil også støttes, og grafikken for denne ser ganske kul ut (se toppbildet). For å gjennomføre utviklingen har David Murray startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter. Den har allerede sust forbi målet sitt, noe som kanskje ikke er så overraskende med tanke på Youtuberens popularitet. Planen er å lansere spillet i mai neste år, så det er en stund til det blir ferdig.

Her er en presentasjonsvideo:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.