Retrotimen: The Breakfast Club og Rygar

To klassikere fra midten av åttitallet skal til pers i ukens Retrotimen Podcast.

Denne uken tar podcasten Retrotimen for seg to klassikere fra åttitallet, skjønt den ene har kanskje tålt tidens tann bedre enn den andre. Først ut er ukens film, som er The Breakfast Club med Emilio Estevez, Molly Ringwald, Anthony Michael Hall, Judd Nelson og Ally Sheedy.

Rygar på NES.
Rygar på NES.

Denne klassikeren, som er skrevet og regissert av John Hughes, følger en gjeng ungdommer som har gjensitting på skolen etter diverse regelbrudd. Selv om disse er svært forskjellige, og i utgangspunktet ikke så begeistret for hverandre, ender de opp med å komme godt overens.

Filmen er rimelig blottet for action, og har heller ikke noen medrivende handling, men den funker likevel, og hele Retrotimen-gjengen liker den godt.

Actionspill fra arkadehallene

Ukens spill er Rygar, som opprinnelig ble lansert i arkadeform i 1986, og som senere havnet på det aller meste av hjemmeplattformer. Dette er et action/plattformspill med litt åpen verden-aktige elementer. Spillet fikk en god mottakelse da det først kom, og Retrotimen liker det rimelig godt – men den høye vanskelighetsgraden ødelegger litt.

Her kan du høre ukens episode, som også inkluderer retronyheter og prat om løst og fast (og bremselys som ikke virker):

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan dessuten få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Spillkassetten i toppbildet er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.