Nå er Escape from Monkey Island ute på GOG

Det fjerde og siste LucasArts-spillet i Monkey Island-serien har debutert på nettet.

Uansett hva man måtte mene om valget om å ta Monkey Island-serien inn i 3D-grafikkens verden med Escape from Monkey Island, er det gledelig at spillet nå har fått sin debut på GOG. Dette var det fjerde Monkey Island-spillet LucasArts lagde, og med unntak av nyversjonene av de to første spillene i serien, også det siste.

– Murray.
– Murray.

Guybrush på nye eventyr

Handlingen finner nok en gang sted i det piratinfiserte Karibien, der Guybrush Threepwood kommer i konflikt med en riking fra Australia. Det tar selvsagt ikke lang tid før erkefienden hans, spøkelses/zombiepiraten LeChuck, vender tilbake fra de, uh, skikkelig døde, og den ene katastrofen etter den andre inntreffer.

Dermed er det bare å hive seg ut på nautiske eventyr, der man må løse «hundrevis» av nøtter og avdekke en hel haug nye fornærmelser (på jakt etter den største og mektigste fornærmelsen av de alle). Skulle du få lyst til å kjøpe spillet koster det 77,80 kroner (som er litt i overkant mye, i mine øyne, men så har jo GOG salg både titt og stadig).

Escape from Monkey Island følger forøvrig det tredje spillet i serien, Curse of Monkey Island, som relativt nylig dukket opp på GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.