Retrotimen: Super Mario RPG

Er dette SNES-rollespillet en skikkelig klassiker?

Ukens film er The Bone Collector, en guffen nittitallsfilm med Denzel Washington og Angelina Jolie i hovedrollene. De må jage en seriedrapsmann, og det viser seg etter hvert at denne personen muligens ikke arbeider helt alene.

Bilde: Mobygames.
Bilde: Mobygames.

Super Mario RPG

Spillet som diskuteres denne uken er Super Mario RPG, som var et av de siste store spillene som kom ut på Super Nintendo, og det ble faktisk aldri lansert i Europa. Det kom til Japan og USA samme år som Nintendo 64 ble lansert i de territoriene.

Spillet var et samarbeidsprosjekt mellom Square og Nintendo – på dette tidspunktet slet Square litt med å nå ut til det vestlige markedet, og tenkte at det kanskje ville hjelpe med en figur folk i vesten allerede likte veldig godt – og hvem liker amerikanerne bedre enn Mario?

Nå er Super Mario RPG enkelt tilgjengelig på SNES Mini, og det har også vært ute på Virtual Console. Men er det verdt tidsinvesteringen? Det blir gjengen i Retrotimen ikke helt enige om – Lars og Remi sliter med å la seg engasjere av spillet, mens Otto syntes det er helt fabelaktig. Hva syntes du?

Her er ukens episode:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan dessuten få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.