BBC har lagt ut historisk materiale på nettet

Se over 250 TV-episoder om datateknologi, og test over 150 BBC Micro-programmer på nettet.

Da hjemmedatamaskinene begynte å gjøre sin inntreden på slutten av syttitallet, var det mange som trodde de bare var en greie folk kom til å ha det moro med i noen år, og så legge bort. Men andre var smartere. I Storbritannia skjønte både regjeringen og almennkringkasteren BBC at datamaskinen kom til å forandre verden, og de ville sikre at landet hang med i utviklingen.

The Computer Literacy Project

Resultatet var The Computer Literacy Project, et storstilt prosjekt der målet var å introdusere den britiske befolkningen for den nye teknologien. Etter noen år med planlegging startet prosjektet i 1982, med TV-programmer spesialdesignet for å lære folk om datamaskiner og hvordan disse kunne brukes.

Men ikke bare det: BBC fikk faktisk laget en egen datamaskinplattform, BBC Micro, som blant annet ble tungt brukt i det britiske skoleverket, og som også ble svært populær på hjemmemarkedet. Det var for eksempel på denne plattformen at den klassiske spillserien Elite fikk sin debut, i 1984.

Nå har BBC lagt ut en hel bråte med fascinerende materiale fra sitt Computer Literacy Project på nettet. Du kan se 267 forskjellige TV-programmer fra ulike serier, og du kan også undersøke ulike klipp fra disse (katalogisert i temaer). I tillegg kan du via nettbasert emulator kjøre 166 forskjellige applikasjoner og spill for BBC Micro, som ble demonstrert i programmene. Glimrende saker!

I Norge hadde vi forøvrig et lignende initiativ, som blant annet resulterte i NRK-serien Datastart.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.