Vakre Endless Legend får ny utvidelse

Laget av skaperne av nye Master of Orion. Ah, og Endless Space 2 får også en ekspansjon, samme dag.

Amplitude Studios har annonsert ikke én, men to ekspansjonspakker. Den ene er for romstrategispillet Endless Space 2, og den andre er for Civilization-aktige Endless Legend. Begge skal lanseres den 2. august, som altså er torsdag neste uke.

Endless Legend: Inferno

Et av tilleggene i ekspansjonen er nordlys-aktige støvstormer.
Et av tilleggene i ekspansjonen er nordlys-aktige støvstormer.

Det begynner å bli en stund siden Endless Legend kom ut nå, men det er fortsatt et av de flotteste strategispillene på markedet – og i mine øyne fortsatt den Civilization-konkurrenten som har mest å fare med (skjønt det blir spennende å se hva Age of Wonders-utviklerne får til når de går ett skritt nærmere 4X-modellen med sitt neste spill).

Endless Legend: Inferno puster nytt liv i spillet, med en helt ny fraksjon ved navn Kapaku. De har måttet flykte fra sin hjemplanet, som var preget av vulkansk aktivitet, og nå ønsker de å bosette seg på Auriga. Flaks for dem, da, at ekspansjonen også inkluderer en ny type vulkansk terreng, som de elsker (og som gir dem store fordeler).

Ikke bare det, men de kan faktisk permanent forvandle normalt terreng til vulkanterreng. Hvor populært det blir hos resten av gjengen på planeten gjenstår å se. Skjønt lavaterrenget byr på store mengder ressurser i form av industri, støv (penger) og vitenskap, så de er ikke de eneste som kan gjøre bruk av det. Lavaelver gir dessuten ekstra industribonuser.

Inferno har ikke blitt utviklet av Amplitude Studios selv, men av argentinske NGD Studios. Det var denne utvikleren som sto bak nye Master of Orion, så de har en viss erfaring med sjangeren. Likevel modig av Amplitude å slippe noen helt andre til på spillet sitt.

Endless Space 2: Supremacy

Heisann.
Heisann. Håper dere kommer i fred.

Romstrategispillet Endless Space 2 har fått mye god kritikk, og jeg sliter litt med å skjønne hvorfor jeg ikke har spilt det (skikkelig) enda. Med den nye ekspansjonen Supremacy blir det enda større enn før, blant annet ved at Amplitude gjenintroduserer en av rasene fra originalen. Dette er Hissho, en krigersk gjeng med et samuraiinspirert æresystem og massevis av krigsrelaterte bonuser.

De får også med seg en ny minifraksjon, Illo, som er enda mer krigerske. Denne maskinrasen er nemlig fast bestemt på å ødelegge alle raser som i deres øyne ikke har det som skal til for å overleve.

I tillegg introduserer ekspansjonen en helt ny type romskip, og som vanlig med slike ekspansjoner betyr det at man må tenke litt større enn før. Juggernaut-klassen kan ikke bygges, men må vekkes opp fra tusenårig dvale gjennom oppdrag, men når du først har fått dette til kan de skreddersys på ulike måter.

Hissho starter forøvrig med et av dem i flåten sin, noe som utvilsomt gjør dem dårlig egnet som tidlige naboer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.