Nå kommer legendariske Nethack til Steam

Det klassiske rollespillet får en «nyversjon» om få dager.

Nethack er et av de mest kjente spillene i den klassiske «roguelike»-sjangeren. Det ble opprinnelig lansert i 1987, og viste seg raskt å bli svært populært. I lang tid fikk det regelmessig nye versjoner, og kom også til en bråte forskjellige plattformer. Etter lang tid tilsynelatende i dvale, har det skjedd litt i de siste årene, og den nyeste versjonen er 3.6.1, fra april i år.

Klassiske Nethack-versjoner kan spilles med enkel grafikk, men Legacy holder seg til ASCII.
Klassiske Nethack-versjoner kan spilles med enkel grafikk, men Legacy holder seg til ASCII.

Spillet følger en eventyrer som skal prøve å komme seg til bunns i et massivt hulesystem for å hente en amulett (og siden komme seg helskinnet ut av hula igjen). Det er turbasert, og byr på enorme mengder frihet til å løse ulike situasjoner som du ønsker. Jeg skrev faktisk en artikkel om Nethack på Gamer.no, for fryktelig mange år siden.

Nethack Legacy

Nethack er og blir gratis, og du kan laste ned spillet fra det offisielle nettstedet. Men nå kommer det også en kommersiell Steam-versjon. Nethack Legacy skal være en «nyversjon av originale Nethack», der indie-utvikler FrozenCrate har lagt inn en rekke moderniseringer, men beholdt originalspillets essens.

I tillegg har de valgt å beholde originalens ASCII-grafikk, men for å gjøre det hele litt kulere har de lagt et CRT-filter (med glød og avrunding av skjermbildet) på skjermen, slik at det ser ut som du spiller spillet på en klassisk monitor. Utviklerne forteller også at de har laget en svært forseggjort, klassisk spillmanual for spillet.

Nethack Legacy skal slippes 10. august, og vil kunne spilles på Mac, Linux og Windows. Det ser altså ikke ut som denne versjonen av Nethack har noe å gjøre med dagens Nethack-utviklerteam, men det vil ikke være første gangen dette spillet (som opprinnelig ble lansert under en åpen kildekode-modell) har fått helt nye utgaver. Her er en trailer:

Hvis du liker denne typen spill, bør du forresten ta en titt på Ancient Domains of Mystery (ADoM).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.