Dishonored-serien er lagt på is

Det ser ikke ut som vi kan forvente et nytt Dishonored med det første.

Dishonored-spillene er kanskje den mest vellykkede representanten for «immersive sim»-sjangeren i dagens marked, og Dishonored 2 er et spill jeg anbefaler alle å spille. Nå viser det seg dessverre at vi må se langt etter noe Dishonored 3.

I et intervju med VG247 forteller nemlig hoveddesigner Ricardo Bare fra det Zenimax-eide utviklerstudioet Arkane at serien for øyeblikket «hviler». Han understreker at han ikke vet hva fremtiden vil bringe, men det ser altså ikke ut til at noe tredje spill er under utvikling.

Mitt favorittbrett tvinger deg til å tenke nytt.
Dishonored 2 på sitt beste.

Han virker også å distansere seg litt fra «immersive sim»-sjangeren, ved å si at det som er viktig for studioet er å lage spill som forteller historier med miljøene sine og gir spillerne stor frihet til å improvisere med kule egenskaper og verktøy, men at han «ikke vet» om de kommer til å lage rene «immersive sims» i fremtiden.

Naturlig å se på flerspiller

Tidligere i intervjuet snakkes det litt om flerspillerintegrering, noe han virker positiv til. Tidligere ble studioer tvunget til å legge flerspiller inn i spill som ikke egentlig trengte det, mener han, men nå handler det mer om å bygge et miljø rundt spillet og sikre at det varer en stund.

Det passer jo tilfeldigvis veldig godt med at utgivere i større og større grad ønsker at spill skal være vedvarende tjenester, og ikke produkter du koser deg med i noen timer og blir ferdig med. Det er nesten litt overraskende at Arkane har fått holde spillene sine frie for nye forretningsmodeller så lenge som de har gjort.

Men nå som studioets grunnlegger er borte, er det kanskje tid for endring.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.