Ny utgiver vil lansere retrospill i store bokser

De ønsker å starte med Amiga-spillet Minskies Furballs, som også skal komme til PC.

Her er en Kickstarter-kampanje som kanskje kan være interessant for noen av dere. BigBox Gaming er en ny retrospillutgiver som ønsker å lansere spill i typiske store pappesker av den typen dataspill gjerne kom i på nittitallet. De søker nå midler for sitt første prosjekt, Amiga-spillet Minskies Furballs.

Skjermbilder.
Skjermbilder.

Minskies hvafornoe?

Minskies Furballs er neppe et spill du har hørt om, med mindre du holdt deg med Amiga-plattformen lenger enn de fleste. Det kom nemlig først ut i slutten av 1996, på diskett. Spillet er et hjernetrimspill ikke helt ulikt Puyo Puyo-serien til Sega (se: Puyo Puyo Tetris), og det fikk en ganske god mottakelse på plattformen, selvsagt mye fordi at Puyo Puyo-spillene ikke kom til Amiga.

En MS-DOS-versjon var ferdigutviklet, men ble aldri sluppet.

Nå ønsker altså BigBox Gaming å relansere spillet i stor pappeske, der alle versjonene vil være inkludert på samme plate. Dette inkluderer altså Amiga-versjonen (inkludert utgaver for CDTV og CD32, som ikke fikk spillet originalt) og MS-DOS-versjonen, og skal være kompatibel med PC og Mac. Esken skal i tillegg komme med fargemanual og plakat.

For å få dette til vil de gjerne ha like over 143 000 kroner, noe som strengt tatt virker litt usannsynlig per nå. Heldigvis er det også snakk om en Steam-utgave av spillet, så selv om kampanjen eventuelt feiler, ser det ut som vi kan se frem til en relansering på Steam.

Her er Kickstarter-videoen, som egentlig bare er en Minskies Furballs-trailer:

Hvorfor store bokser?

Jeg har en liten teori om hvorfor kampanjen ikke gjør det så godt – og da ignorerer jeg det åpenbare faktum at BigBox Gaming bruker den originale og ikke direkte imponerende Amiga-boksen i markedsføringen, men lover en redesignet boks for lanseringen.

Denne boksen er egentlig ikke «stor» engang, men se hvor mye gøy den inneholder!
Denne boksen er egentlig ikke «stor» engang, men se hvor mye gøy den inneholder! Alt er dessuten relevant for spillopplevelsen.

Teorien er altså at store pappbokser er noe pes, og det sier jeg som en person som til en viss grad faktisk samler på slike. Det er ikke pappboksene i seg selv som vekker nostalgiske følelser, tror jeg, men tanken på alt det snadderet man finner i dem. Tykke manualer man kunne lese på do, lekre plakater, stemningsfulle (og nyttige) kart, kule «feelies», og så videre.

Og sannheten er at Minskies Furballs er spill som ikke trenger noen skikkelig manual, ikke er aktuelt for noe kart, og egentlig ikke har så mye grafikk som er verd å henge på veggen. Store pappbokser fulle av kule ting faktisk relevante for spillet er én ting, men hvis ikke de har noe fornuftig innhold utover selve CD-platen, så er det egentlig ganske bortkastet.

Her er en ting ingen av oss som samler litt på slikt noensinne tenker: Vet du hva? Jeg har for mye plass!

BigBox Gaming sier de har tilgang på et stort bibliotek med klassikere (antakeligvis er de en del av Piko Interactive), så jeg håper at om denne kampanjen slår feil, så kommer Minskies Furballs til Steam og GOG, mens BigBox Gaming prøver på nytt med noe som kanskje er litt mer egnet for lansering i stor boks – et rollespill eller strategispill, for eksempel.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.