I høst kan du løse Obra Dinns mysterier

Det etterlengtede nye spillet fra mannen bak Papers, Please slippes før jul – her er en fersk trailer.

Et av indie-spillene du utvilsomt vil høre en del om i høst er Return of the Obra Dinn, som kommer fra Lucas Pope – skaperen av Papers, Please. I forbindelse med at Pope annonserte høstlanseringen, har han også lagt ut en stemningsfull trailer for det kommende spillet. Den kan du ta en titt på under artikkelen.

Hm.
Hm.

Spøkelsesskip?

Return of the Obra Din finner sted i 1807, når seilskuta Obra Dinn driver inn til kai i Falmouth. Skuta forsvant fem år tidligere, og mannskapet er borte eller døde. Du spiller en etterforsker som jobber for østindiakompaniet, og må prøve å finne ut hva som har skjedd på skuta (ved hjelp av «utforsking og logisk deduksjon», ifølge spillbeskrivelsen).

En av tingene som gjør spillet så spennende er grafikkstilen, som er inspirert av gamle spill for originale Apple Macintosh. Her er det kun to farger, sort og hvit, og alle nyanser må skapes ved å veksle mellom hvite og sorte piksler for å skape inntrykk av gråtoner. Å få dette til å fungere dynamisk i et 3D-spill, på en måte som samtidig ser bra ut, kan ikke ha vært direkte lett.

Her kan du se den ferske traileren:

5 kommentarer om “I høst kan du løse Obra Dinns mysterier”

 1. Jaså ja. Ser mye mye mer frem til Obra Dinn enn Bard’s Tale 4, Pathfinder RPG-saken, Underworld osv. Begynner bli en god stund siden jeg spilte den tidlige versjonen nå.

  Helt oppe ved Battle Brothers DLC denne!

  Svar
  • Har fått bekreftet seks skjebner så langt, må innrømme at jeg føler meg litt (for?) overveldet over den store mengden tilgjengelige situasjoner akkurat nå.

   Svar
   • Det er litt overveldende i starten, ja. Når du får låst opp alle scenene blir det litt lettere å få oversikt over hvem som er hvem og hva som har skjedd. Men ja, det er mye informasjon å holde styr på. Fysisk notatbok kan nok komme godt med her.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.