Brian Fargo vil kjøpe tilbake Interplay

Men er det noe mer enn Twitter-snakk?

Den gamle storutgiveren Interplay ble grunnlagt i 1983, og var lenge et kjent navn i bransjen. Det er kanskje spesielt rollespill de er mest kjent for, med titler som The Bard’s Tale-serien, Wasteland, Fallout, Baldur’s Gate og Planescape: Torment. Men utover nittitallet slet selskapet med økonomien, og ble til slutt overtatt av franske Titus i 2001.

Under Titus gikk det ikke bedre enn før, faktisk snarere det motsatte, og i dag eksisterer selskapet i praksis kun på grunn av at de har hatt en del verdifulle merkevarer som de har kunnet selge, samt at de var smarte nok til å være en av de første støttespillerne til nettbutikken GOG.

Brian Fargo vil kjøpe selskapet

Nå ønsker en av de originale grunnleggerne å kjøpe selskapet tilbake. Brian Fargo var Interplay-sjef frem til 2002, og er nå sjef for utviklerstudioet inXile Entertainment, som lanserer sitt nyeste spill – The Bard’s Tale IV: Barrows Deep – i dag. I en Twitter-oppdatering har han sagt at hvis spillet selger over to millioner kopier, vil han prøve å kjøpe tilbake Interplay.

Nå er det selvsagt et åpent spørsmål hvor alvorlig det var, og i hvor stor grad uttalelsen er basert på et ønske om å skaffe oppmerksomhet rundt The Bard’s Tale IV-lanseringen. Men ledelsen i Interplay har tidligere uttrykt at de ønsker å selge, så det er jo ikke umulig å tenke seg at de vil være åpne for muligheten.

Skjønt, dagens Interplay er jo bare en skygge av sitt tidligere selv, som har solgt unna det meste av verdi (faktisk kommer jeg ikke inn på nettstedet deres engang), så man kan jo spørre seg hva som egentlig er poenget annet enn å sikre at et av de store, gamle navnene overlever i en stund til.

3 kommentarer om “Brian Fargo vil kjøpe tilbake Interplay”

  • Tjaaa, det ser ut som Divinity: Original Sin 2 ligger rundt to millioner solgte på Steam alene. Så helt umulig bør det ikke være.

   Svar
   • Problemet er at Divinity: Original Sin 2 har et mye større nedslagsfelt, og kommer til å være et mye bedre spill….. Dessverre. Tror de kommer til å slite med å overgå Torment-salget.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.