Varierende priser på PlayStation Classic

Går for alt fra 1199 kroner til 1590 kroner i Norge.

Den veiledende, europeiske prisen på PlayStation Classic er 99,99 euro, altså cirka 950 kroner. Det skulle vel egentlig tilsi en norsk pris på 1000 kroner eller noe slikt når minikonsollen lanseres den 3. desember, men det er kanskje litt urealistisk. Uansett hva som er tilfelle, varierer den norske forhåndsbestillingsprisen veldig.

I den dyreste enden av skalaen har vi blant annet CDON.com og Platekompaniet, som skal ha 1590 kroner. CDON sier riktignok at prisen er midlertidig, men det sa de om blodprisen de skulle ha for SNES Mini også, og den ble ikke satt ned før lansering. Her reserverer du imidlertid konsollen, i stedet for å forhåndsbestille.

Billigere er den hos Komplett.no, der den koster 1295 kroner, og Coolshop der den koster 1249 kroner. Men den aller billigste butikken jeg har sett er Gamestop, der den koster 1199 kroner. Har du sett noen billigere butikker? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Vi vet ikke hvilke spill vi får

Sony har på dette tidspunktet annonsert mer enn fem av de 20 spillene som skal lanseres med konsollen. Disse er: Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 og Wild Arms.

Det betyr strengt tatt at man går inn i blinde om man velger å forhåndsbestille nå, selv om vi nok kan være ganske sikre på at også resten av spillene blir kjente og kjære titler. Sony har et ekstremt spillbibliotek selv, og de allerede annonserte spillene indikerer dessuten avtaler med utgivere som Square-Enix og Namco.

Ellers blir det spennende å se om Sony sliter like mye med å dekke etterspørselen som Nintendo i sin tid gjorde med den originale runden med NES-mini. Jeg mistenker at om produktet blir utsolgt, så vil situasjonen heller bli litt som med SNES Mini, der det ikke tar så voldsomt lang tid før det havner i butikkene igjen.

Så det er neppe noe poeng i å panikk-forhåndsbestille, med mindre du er desperat etter å ha denne rakkeren under juletreet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.