Det ser ikke ut som Telltales The Walking Dead får noen avslutning

Studioet ble lagt ned på fredag.

Fredags kveld kom nyheten om at Telltale Games hadde lagt ned mesteparten av virksomheten. Da ble det fortalt at studioet fortsatt hadde 25 ansatte, for å «fullføre selskapets obligasjoner til styret og partnere.»

Ifølge kilder Game Informer har snakket med, handler det om å fullføre arbeidet med Netflix-adapsjonen av Minecraft: Story Mode.

The Walking Dead: The Final Season.
The Walking Dead: The Final Season.

Slutt for The Walking Dead

Hvis GameInformer har rett, betyr dette etter all sannsynlighet at The Walking Dead: The Final Season kun får to episoder. Den andre episoden skal etter planen lanseres i morgen (25. september). Sesongen skulle egentlig ha fire episoder.

– Så vidt jeg vet, vil de lansere episode to, og så vil det være slutt, sier Melissa Hutchison på Twitter. Hun spiller Clementine i The Walking Dead-spillene.

Dermed virker det altså ikke som vi noensinne får den etterlengtede avslutningen på The Walking Dead, med mindre en større aktør i spillindustrien kommer inn og redder Telltale Games i siste liten. Sjansene for det er imidlertid ikke kjempestore – en må tross alt anta at selskapet har snakket med de som kan snakkes med før avgjørelsen om å legge ned ble tatt.

Mange har trukket frem kjøpekåte THQ Nordic som en mulig ny partner, men jeg mistenker San Francisco-baserte Telltale vil være litt for dyre i drift for den svensk-østerrikske utgiveren. Det gjør nok ikke studioet mer interessante for potensielle kjøpere at Telltale-sjefen Pete Hawley la skylden på svake salgstall da han kommenterte nedleggelsen natt til lørdag.

Den siste sesongen av The Walking Dead er fortsatt til salgs til ordinær pris, og butikkbeskrivelsen (på Steam, i alle fall) sier fremdeles at pakken inkluderer fire episoder. Merk at Telltale selv har sagt at videre informasjon om fremtiden til produktporteføljen deres skal legges frem snart.

De cirka 250 ansatte som har mistet jobbene sine til nå får forøvrig ingen oppsigelsestid, og sitter dermed plutselig uten inntekt i en av USAs aller dyreste byer. Heldigvis har flere andre spillselskaper oppfordret tidligere Telltale-ansatte til å ta kontakt, men for mange er nok situasjonen temmelig vanskelig akkurat nå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.