Emperor of the Fading Suns kan komme tilbake

Utviklerstudioet Holistic Design har nylig lansert sitt første dataspill på over femten år.

I forrige uke skrev jeg en liten nyhetssak om det kommende strategispillet Pax Nova her på Spillhistorie.no, og jeg syntes konseptet med å blande Civilization-aktig imperiebygging «på bakken» med tradisjonell romstrategi ala Master of Orion virket veldig spennende. Det jeg ikke visste da, var at det har blitt gjort før – og tilsynelatende også gjort veldig bra.

Emperor of the Fading Suns. Bilde: Mobygames.
Emperor of the Fading Suns. Bilde: Mobygames.

Strategispillet Emperor of the Fading Suns ble lansert i 1997, og er et spill jeg ikke klarer å skjønne hvordan jeg har oversett i alle disse årene. Spillet er nemlig et stort romstrategispill som ikke bare kombinerer bygging på planeter med utforsking og kriging i verdensrommet, men også har et kritikerrost diplomatisystem og mengder av andre spennende elementer.

Jeg har lagt inn en video om spillet under, så du kan se det selv.

Nytt spill lansert

Vel, det ene ledet til det andre, og plutselig fant jeg ut at utviklerstudioet bak spillet – Holistic Design, som også sto for Merchant Prince og var med å skape Warhammer 40.000-spillet Final Liberation – nylig har sluppet et helt nytt strategispill. Det heter Noble Armada: Lost Worlds, og er satt til samme univers som Emperor of the Fading Suns.

Noble Armada: Lost Worlds.
Noble Armada: Lost Worlds.

Det nye spillet er et sanntidsstrategispill basert på brettspillet Noble Armada, som tilsynelatende minner veldig om tradisjonell seilskutekamp med posisjonering, bording og det hele – bare at dette altså foregår i verdensrommet, der mangelen på friksjon kompliserer sakene litt. Spillet er ikke et «early access»-produkt, men det er fortsatt under aktiv utvikling.

Noble Armada: Lost Worlds er faktisk deres første dataspill siden de utviklet Mall Tycoon for Take-Two i 2002, og i mellomtiden har de vært opptatt med brettspill og rollespill. De hadde faktisk et Noble Armada-spill under utvikling tidlig på totusentallet, men dette ble lagt på is da det var umulig å finne noen utgivere som ønsket å satse på det.

Final Liberation er ute på GOG allerede.
Final Liberation er ute på GOG allerede.

Bare begynnelsen?

Etter å ha gjort denne oppdagelsen, så jeg at en av kanalene jeg følger på YouTube nylig hadde lagt ut en podcast om spillet, med Holistic Designs’ Andrew Greenberg som gjest. Der ymtet han blant annet frempå at studioet håper at ny interesse rundt Fading Suns-universet kombinert med folkefinansiering kan lede til «noe nytt rundt Emperor of the Fading Suns.»

Han nevner også at de er i diskusjon med GOG som han håper kan lede til at noen av studioets gamle spill blir tilgjengelige der – GOG selger allerede Final Liberation, og det har først og fremst vært dette spillet diskusjonene har handlet om til nå (ettersom utviklerkontrakten Holistic Design hadde med originalutgiveren tilsa at de skulle få «royalties» fra alle salg).

Emperor of the Fading Suns er altså ikke tilgjengelig for salg, men om du får fatt i det bør du visstnok laste ned en oppdatering skapt av folkene i spillmiljøet. Forhåpentligvis vil en eventuell GOG-utgivelse inkludere denne. Her er podcasten:

Og her er Emperor of the Fading Suns-videoen jeg lovet tidligere:

Og til slutt, en trailer for nylanserte Noble Armada: Lost Worlds:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.