Tre Warhammer-klassikere reddet fra glemselen

GOG har relansert tre gamle Warhammer-spill på retrobutikken sin. Spillene er Warhammer: Shadow of the Horned Rat (jeg elsker det navnet), Final Liberation: Warhammer 40,000 Epic (det navnet har et «epic» for mye) og Warhammer 40,000: Chaos Gate (jeg har ingen kommentarer til det navnet).

Final Liberation.
Final Liberation.

Shadow of the Horned Rat var visstnok tidenes første digitale Warhammer-spill, og er et taktisk sanntidsstrategispill fra 1995 som foregår i tredimensjonale miljøer. Naturligvis er grafikken rimelig enkel, men det ser faktisk ikke helt elendig ut. Selve spillområdet er imidlertid ganske lite (et vanlig triks for å spare datakraft på den tiden).

Final Liberation er et isometrisk, turbasert spill som ikke er helt ulikt Panzer General-serien (men med en verden bygd opp av firkantede ruter i stedet for heksagoner), mens det Chaos Gate, som også er isometrisk og turbasert, er litt mer XCOM-aktig. Alle spillene er godt likt, etter hva jeg forstår.

Interessant nok er GOG selv oppført som utgiver på disse tre spillene. Dette har skjedd før; de var også ansvarlige for å bringe SSI-klassikerne Fantasy General og Pacific General til et nytt publikum.

Her er introen og litt gameplay fra Final Liberation:

Litt gameplay fra Shadow of the Horned Rat:

Og til slutt, litt gameplay fra Chaos Gate. Mye, eh, «bra» stemmeskuespill her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.