I hackerspillet Exapunks kan du lage dine egne spill

Nå er Infinifactory-skaperens nye spill ferdigutviklet.

Zachtronics Industries har ferdigstilt sitt nyeste spill, og – overraskelse! – det er et programmeringsbasert hjernetrimspill. Exapunks har vært i «early access» i noen måneder, og nå mener altså utvikleren at det er ferdig.

Ingen er trygge.
Hack alt.

Exapunks foregår i en alternativ versjon av 1997, der du spiller en hacker som har fått en dødelig sykdom. Den eneste motgiften er rådyr, men «heldigvis» har du fått kontakt med noen som kan gi deg daglige doser. Du må bare gjøre noen jobber for dem, så går det bra.

Innebygd programmeringsspråk

Spillet lar deg skape dine egne programmer i et fiktivt (men fungerende) programmeringsspråk for å hacke ulike systemer – alt fra banker og fabrikker til motorveiskilt og spillkonsoller kan hackes, og når du har hacket utviklerverktøyet til den bærbare konsollen Redshift kan du til og med programmere dine egne spill for den.

I tillegg kan du lage egne nøtter for andre spillere, og delta i hackerdueller mot andre spillere.

Exapunks har (som ventet, egentlig) fått temmelig mye skryt av de som har kjøpt spillet allerede. Det koster 145 kroner på Steam, men i skrivende stund er det en lanseringsrabatt på 20%. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.