Alan Wake er tilbake på digitale butikker

Lisensproblemene har blitt ordnet.

I mai i fjor ble Remedy-spillet Alan Wake fjernet fra digitale spillbutikker, ettersom en rekke lisensavtaler for låter brukt i spillet gikk ut. Uten å reforhandle disse, kunne ikke spillet lenger selges. På det tidspunktet virket det usannsynlig at noen slik reforhandling ville finne sted.

Han fyren bak der ser jo ut som en flat sprite!
Han fyren bak der ser jo ut som en flat sprite!

Men det var da – nå er spillet tilbake på Steam og GOG, uten at noe av musikken har blitt fjernet. I stedet har originalutgiver Microsoft tatt en ny runde med rettighetsinnehaverne, og sikret nye avtaler for låtene i spillet. Spillet skal straks bli gjort tilgjengelig på Xbox også, melder Remedy på Twitter.

Stemningsfull action

Alan Wake er altså et tredjepersons actioneventyr som i sin tid imponerte stort med sin stemningsfulle og teknisk avanserte grafikk. Spillet følger en utbrent forfatter som reiser til ei hytte ved en rolig småby for å få skrivelysten tilbake, men ender opp med å havne i et mareritt i stedet. Her kan du lese min originale anmeldelse av Xbox 360-versjonen.

Om spillet fortsatt er like kult som det var da det kom i 2010 vet jeg ikke, men her er i alle fall en trailer:

En kommentar om “Alan Wake er tilbake på digitale butikker”

  1. Å jo da! Spillet er like kult nå som da det kom, i alle fall nesten. Grafikken har holdt seg overaskende bra. Stemningsfullt og kjempe alright spill.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.