Command & Conquer og Red Alert får nyversjoner

Og det er Westwood-veteranene i Petroglyph som skal lage dem.

For en måneds tid siden nevnte Electronic Arts at de ønsket å lage nyversjoner av eldre Command & Conquer-spill, og nå har de kommet med noen interessante detaljer om disse. Først og fremst, forteller de at de i utgangspunktet vil fokusere på to spill – originale Command & Conquer (Tiberian Dawn) og Command & Conquer: Red Alert.

Originale Command & Conquer. Bilde: Mobygames.
Originale Command & Conquer. Bilde: Mobygames.

Nyversjonene vil inkludere alt innholdet fra ekspansjonspakkene, uten at man behøver å betale ekstra for å få tilgang. Så ingen mikrotransaksjoner, altså.

Westwood-veteraner i førersetet

Utviklingen av nyversjonene er det Petroglyph Games som står for, og dette er interessant ettersom Petroglyph faktisk ble startet av en gjeng veteraner fra den originale Command & Conquer-utvikleren Westwood Studios. Dette betyr selvsagt også at Frank Klepacki, som skapte originalmusikken, er tilbake i samme rolle som før.

Men Petroglyph skal ikke lage disse spillene alene – de får grafikkhjelp av Lemon Sky Studios, et selskap som har laget grafikk for en rekke spill- og animasjonsprosjekter, inkludert (passende nok) nyversjonen av originale Starcraft.

Lemon Sky skal «bringe de originale til 4K», så det ser ut som vi kan se frem til en kraftig grafikkoppdatering. Det blir spennende å se hva som gjøres med filmsekvensene – forhåpentligvis har man fortsatt tilgang på de originale opptakene.

Slik det ser ut, skal de to spillene og de tre ekspansjonene selges i én samling, men det er nok en stund til vi ser noen lanseringsdetaljer. Selve arbeidet på nyversjonene har nemlig ikke begynt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.