Ja, Farming Simulator kommer virkelig til Commodore 64

Den offisielle Commodore 64-versjonen debuterer i samlerutgaven av spillet.

Den første april i år annonserte Farming Simulator-utvikleren Giants Software at de også ville lansere spillet for Commodore 64. De fleste tenkte nok det var en (veldig forseggjort) aprilspøk, men neida. Spillet får en offisiell Commodore 64-versjon, først som et tillegg (på egen plate) i samlerutgaven Farming Simulator 19, og siden som et separat produkt for nedlasting.

Slik tar Commodore 64-versjonen av Farming Simulator seg ut.
Slik tar Commodore 64-versjonen av Farming Simulator seg ut.

Commodore 64 er i vinden

Markedsføringssjef hos Giants, Martin Rabl, sier i et intervju med nettstedet Lotek64 (Google Translate) at suksessen til TheC64 Mini var en av årsakene til at de valgte å lage en Commodore 64-versjon. Morsomt nok virker det ikke som han syntes dette er noe mer spesielt enn at forrige spill kom ut på Vita. «Vi har prøvd å tilby serien på så mange plattformer som mulig,» sier han.

Rabl påpeker også at alle som jobbet med spillet ble skikkelig kompensert for arbeidet, så dette er et ekte, kommersielt produkt. CD-en med spillet på vil presenteres som en 5,25-tommers Commodore 64-diskett. Totalt skal samlerutgaven ut i over 70 000 eksemplarer.

Spillet ligger på plata i både .crt-format og .d64-format, og kan spilles på emulator eller original maskinvare via diskett eller minnekortløsning.

Ifølge Rabl vil Commodore 64-versjonen inkludere både økonomiske aspekter og manuelt gårdsarbeid, og du får kjøre både traktor og skurtresker. Naturlig nok er spillet likevel en god del enklere enn storversjonen av Farming Simulator 19.

Farming Simulator 19 slippes 20. november, og i tillegg til Commodore 64 kommer spillet til PC, Mac, Xbox One og PlayStation 4. Her er en liten presentasjon av Commodore 64-versjonen, med der Youtuberen Virtual Farmer får med seg en av utviklerne:

Her er den originale «aprilspøktraileren»:

Og hvis du mot formodning skulle være mer interessert i storversjonen, ser den altså slik ut:

Via Indie Retro News.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.