Deathtrap Dungeon får oppfølger

Velg ditt eget eventyr-klassikeren vender tilbake, med blant annet sønnen til D&D-skaper Gary Gygax i utviklerteamet.

Deathtrap Dungeon er en av de mest populære «velg ditt eget eventyr»-bøkene fra åttitallet. Her fikk du dra på eventyr i en labyrint full av utfordringer, og boken ga mange unge lesere en følelse av hvordan det var å spille ekte rollespill i en tid der slikt var forbeholdt nerdene.

Tilbake til labyrinten

Mystisk.
Mystisk.

Nå får boken en oppfølger i dataspillform. The Hero of Deathtrap Dungeon sender oss tilbake til den farlige labyrinten, der vi må løse gåter, bekjempe monstre og overvinne motstanderne for å være den som til syvende og sist går seirende ut av grottene.

Det nye spillet vil kombinere originalens «velg ditt eget eventyr»-system med mer moderne «roguelike»-elementer, og vil i tillegg hente inn mer av den store friheten vi finner i tradisjonelle rollespill. Vi loves rikelig med løsninger på de ulike situasjonene som dukker opp underveis, og massevis av varierte utfordringer.

Utviklerteamet inkluderer blant annet de opprinnelige Deathtrap Dungeon-skaperne Ian Livingstone og Iain McCraig, utviklerveteranen Brad Becker og Alex Gygax (sønnen til Dungeons & Dragons-skaper Gary Gygax). Sistnevnte er konsulent for spillet, så hvor mye innflytelse han ender opp med å få gjenstår å se.

Lanseringen av The Hero of Deathtrap Dungeon skal etter planen finne sted i løpet av tredje kvartal neste år. I disse dager driver skaperne med en folkefinansieringskampanje på Fig, som ser ut til å gå ganske godt, og du kan alltids stikke innom den om du vil ha mer informasjon om spillet. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.