Visste du at du kan spille Ultima Underworld i Unity?

Den nylig oppdaterte Unity-versjonen inkluderer et modernisert kontrollsystem.

Ultima Underworld var et grensesprengende spill da det kom ut, blant annet fordi det hadde fullstendig tredimensjonale miljøer lenge før dette for eksempel ble vanlig i førstepersons skytespill. Men i dag kan det nok fortone seg litt knotete å spille, og den en gang så imponerende spillmotoren kunne nok hatt godt av en overhaling.

Heldigvis finnes det råd, for du kan faktisk laste ned en Unity-versjon av spillet. Denne er riktignok avhengig av originalfilene for å fungere, men spillet er jo heldigvis tilgjengelig på GOG. Med alt av filer installert byr Unity-versjonen på langt høyere oppløsninger enn spillet originalt støttet, samt et modernisert grensesnitt inspirert av kultklassikeren Arx Fatalis.

Hei på deg!
Hei på deg!

Full støtte for originalen

Unity-versjonen er til og med kompatibel med originale lagrefiler, så hvis du har begynt å spille spillet i sin originale form kan du fortsette eventyret i Unity. Og om du skulle mislike den, kan du laste inn Unity-lagrefilene i originalen igjen.

Per nå er det kun Ultima Underworld som støttes fullstendig av den nye versjonen, men du kan også importere filene fra oppfølgeren og spille den. Siden ikke alle elementene fra Ultima Underworld 2 er implementert, bør du kanskje vente litt før du gjør det. Ellers kan du laste inn både System Shock og Terra Nova, men her kan du kun utforske spillmiljøene.

Du laster Unity-versjonen ned fra Github. Der finner du også instruksjoner.

Via Felipe Pepe på Twitter, som jeg også knabbet bildene fra.

En kommentar om “Visste du at du kan spille Ultima Underworld i Unity?”

 1. Supert att noen endelig har laget en port av Underworld !!

  Fikk aldri prøvd det back in the day.. og har ikke orket og styre med DosBox i senere år.
  Ser mange fortsatt mener de er de beste rollespillene som er laget..

  Litt primitiv enda, men med bla. resolution og en mouse look fix, så kan denne bli temmelig spillbar.

  Så, nei.. viste ikke det, og mye derfor jeg trykker meg inn herr !! ;D

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.