Funcoms nye spill er ute nå

Mutant Year Zero: Road to Eden er en postapokalyptisk sjangerblanding.

Annonseringen av Mutant Year Zero i februar står fortsatt som en av årets største overraskelser for min del, og heldigvis ser det ut som det endelige spillet faktisk er så kult som det opprinnelig virket. Anmeldelsene for spillet, som ble lansert for PC, Xbox One og PlayStation 4 i dag, er i alle fall positive.

Stilig.
Stilig.

Postapokalyptisk taktikk

Mutant: Year Zero beskrives som et taktisk eventyrspill som kombinerer turbasert kamp ala XCOM med sniking og utforsking i sanntid. Spillet finner sted i en postapokalyptisk verden, der menneskeheten for lengs har sagt takk og farvel, og de overlevende mutantene lever et hardt liv i farlige omgivelser.

Men legendene vil ha det til at det finnes et trygt og godt sted midt i all elendigheten, og du leder en gjeng mutanter som har til hensikt å finne det.

Spillet vekker minner om XCOM.
Spillet vekker minner om XCOM.

Det er ikke Funcom selv som har laget dette spillet, men et svensk team som kaller seg The Bearded Ladies. Dette studioet ble dannet av spillutviklerveteraner som blant annet har jobbet med Hitman og Payday. Studiosjef Haraldur Thormundsson sier følgende i en pressemelding:

– Vi er et lite indiestudio, og det har vært en lang og utfordrende reise for å komme dit vi er i dag, men vi er utrolig stolte av hva vi har skapt med Mutant Year Zero: Road to Eden. Med Funcoms støtte har vi hatt muligheten til å lage spillet vi alltid har ønset oss, og nå som det er i spillernes hender gleder vi oss til å høre hva de har å si om det.

Her er en fersk trailer:

NB: Jeg legger merke til at Funcom har startet et «influencer-program» for Mutant Year Zero, der Youtubere og andre kan få tilgang på en bit av inntektene i bytte mot å dekke spillet på kanalene sine. Dette er en spektakulært dårlig idé, som stripper bort alt av integritet hos de som deltar i programmet, og som sikrer at all skryt spillet får fra den kanten må tas med en stor klype salt.

I tillegg gir det meg en litt uggen følelse når jeg selv skriver om spillet. Jeg kan jo for ordens skyld understreke at vi ikke er med på noe slikt program, eller har hatt noen form for kommunikasjon med Funcom om spillet for den saks skyld.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.