Blood får modernisert utgave

Det klassiske førstepersons skytespillet har blitt vekket opp fra de døde.

Den 30. oktober kokte jeg spikersuppe på et mystisk bilde lagt ut på Facebook av Nightdive Studios, og spekulerte i om en Blood-nyversjon var på vei. Jeg mistenkte at spillet kom til å annonseres ganske raskt, siden det var halloween omtrent da, men ting lot vente på seg. Nå er imidlertid stillheten brutt, og den moderniserte versjonen av Blood er offisielt annonsert.

Ukonvensjonelt våpen.
Ukonvensjonelt våpen.

Stort sett bare tekniske forbedringer

Utgiver Atari skriver selv at Blood har tålt tidens tann svært godt, og at det derfor ikke trenger de helt store forbedringene hva spillmekanismer angår. Men bak kulissene har det blitt gjort en hel rekke ting for å gjøre det skikkelig kompatibelt med nye grafikk- og lydstandarder, samt implementere støtte for moderne nettverksløsninger, og Steamworks og GOG Galaxy.

Blood ble opprinnelig lansert i 1997, og er altså et førstepersons skytespill med blod i bøtter og spann. Du spiller en vandød kar ved navn Caleb, som er virkelig sur på den mørke guden Tchernobog. Nå må han skyte seg gjennom store og intrikate nivåer fulle av zombier, kultister, demoner og annet svineri, for å irritere Tchernobog maksimalt (og drepe ham på slutten).

Spillet ble opprinnelig kjent for sin uhyggelige, mørke stil og det som på den tiden var svært detaljerte omgivelser. Blood var nok typisk også et spill av den typen man gjerne unngikk å vise til foreldre og foresatte, for å unngå at de begynte å angre på PC-investeringen.

Det er ikke kjent når nyversjonen av Blood skal slippes. Her er noen flere bilder:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.