Obsidians Fallout-konkurrent er avslørt

Fallout med en science-fiction-vri, fra den postapokalyptiske seriens originalskapere.

I natt fant The Game Awards sted, og en av de store annonseringene som ble sluppet under arrangementet kom fra Private Division og Obsidian. The Outer Worlds heter spillet, og en kjapp titt på traileren – som du finner under – bekrefter ryktene om at det blir en konkurrent til Fallout-serien.

Fallout i verdensrommet?

The Outer Worlds er et førstepersons rollespill der du befinner deg i ytterkanten av menneskehetens innflytelsessfære i verdensrommet. Dette er fremtidens ville vest, med en rekke forskjellige fraksjoner som kjemper om makten og, selvfølgelig, en dyp konspirasjon som truer med å ødelegge all moroa.

Skal vi dømme etter traileren, blir det mulig å fly mellom flere forskjellige kloder, og det ser også ut som handlingen i stor grad vil styres av våre valg. Spillet kommer til Xbox One, PS4 og PC, og skal slippes i løpet av neste år. Obsidian understreker imidlertid at dette er et enspillerrollespill.

Her er traileren, og etter den får du litt bakgrunnsinformasjon om spillet:

Fallout-skapernes nye prosjekt

The Outer Worlds er hjertebarnet til Tim Cain og Leonard Boyarski, to av de viktigste utviklerne bak det originale Fallout-spillet. Boyarski var også prosjektleder på Vampire: The Masquerade – Bloodlines, en av rollespillsjangerens store kultklassikere, mens Cain var hoveddesigner på The Temple of Elemental Evil.

Fra traileren.
Fra traileren.

I tillegg er jo Obsidian selv studioet som sto bak det (i mine øyne) beste «nye» Fallout-spillet, nemlig Fallout: New Vegas, og Obsidian Faergus Urquhart var selv en prosjektleder på original-Fallout. Så hvis noen har lov til å trampe Bethesda litt på tærne her, så må det jo være dem.

The Outer Worlds ser ut til å ha vært under utvikling siden 2016, og utgivelsesavtalen med Private Division ble som nevnt i starten annonsert i desember 2014. Alliansen med den Take-Two-eide utgiveren betyr at spillet har hatt tilgang på et budsjett som har vært uavhengig av Obsidians andre prosjekter, som Pillars of Eternity II.

Det ser ikke ut som Microsofts oppkjøp av Obsidian påvirker avtalen med Private Division, og Microsoft har all grunn til å støtte opp om prosjektet selv om de ikke gir det ut – Obsidian beholder nemlig rettighetene til serien, og hvis The Outer Worlds blir en suksess vil serien kunne utvikle seg til å bli viktig for Microsoft i fremtiden.

6 kommentarer om “Obsidians Fallout-konkurrent er avslørt”

 1. Om det blir i nærheten av like bra som Bloodlines, så blir jeg ikke veldig trist…. Dumt at Avellone ikke kan være med på laget, så jeg er mest skeptisk til historie, karakterer og dialoger, som Obsidian virker å ha mistet fullstendig grepet på.

  Svar
 2. Har oppdatert artikkelen med en liten, ny detalj som akkurat ble annonsert: Spillet slippes i løpet av kalenderåret 2019.

  Svar
  • Morsomt nok havnet denne kommentaren i spam-filteret, mens den som bare var en lenke gikk rett gjennom. :p

   Ser uansett ut som 2020 blir et ganske bra spillår!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.