Er det slutt for Nintendos minikonsoller?

Skal vi tro den amerikanske Nintendo-sjefen, vil selskapet slutte å lage Classic-konsoller.

Nintendo har hatt stor suksess med sine miniatyrversjoner av NES og SNES, men de har hele tiden vært klare på at dette ikke var produkter som skulle være på markedet for evig tid. I et intervju med The Hollywood Reporter har den amerikanske Nintendo-sjefen Reggie Fils-Aime nå gitt inntrykk av at de ikke lenger vil satse på de søte, små minikonsollene.

Tilgjengelige ut julesesongen

På spørsmål om hvorvidt den japanske giganten kommer med flere Classic-konsoller i fremtiden, sier han blant annet følgende:

Europeisk boks.
Du får skaffe den mens du kan.

– Vi har sagt at Classic-programmet ikke vil strekke seg lenger enn til de eksisterende systemene. Vi har også vært klare på at, fra et amerikansk perspektiv i alle fall, kommer disse produktene til å være tilgjengelige gjennom julesesongen. Og når de selger ut, er de borte. Da er det slutt. Konsumentene må da gå gjennom Nintendo Switch Online for å sikre seg vårt klassiske innhold.

Det er altså to ting som kommer frem her. For det første, sier han at det ikke vil komme flere Classic-produkter. For det andre, sier han at det er slutt på den nåværende Classic-satsingen. Her er det viktig å understreke at han kun snakker for Amerika, men vi bør ikke bli overrasket om dette også er politikken for Europa.

Naturlig prosess

At Nintendo ønsker å avslutte salget av de eksisterende minikonsollene kommer ikke som noen veldig stor overraskelse. Fra å være bortimot umulige å få tak i, virker det nå som de er å finne omtrent overalt, og produkter som dette har en tendens til å ha et begrenset liv på hyllene. Når julesalget nå snart er over, er det også på tide at nye produkter kommer inn og erstatter dem.

I tillegg er det naturlig at Nintendo ønsker å satse på Nintendo Switch Online, der man får regelmessig tilgang på nye klassikere. Fra et forretningsmessig perspektiv er det ikke sikkert det er lurt for ett selskap å ha to produkter som, til en viss grad i alle fall, konkurrerer med hverandre.

Nintendo 64.
Originale Nintendo 64.

Dette betyr selvsagt ikke at Nintendo aldri mer vil produsere dem, og vi skal ikke se bort ifra at de får en ny runde under juletreet om noen år.

Ingen Nintendo 64?

Men det kommer som en litt større overraskelse at Fils-Aime også sier at det ikke kommer flere Classic-produkter. Hvis dette stemmer, kan vi altså se langt etter Nintendo 64 Classic, et produkt det har gått rykter om før, og som mange nærmest ser ut til å ta for gitt at vi kommer til å få.

Han sier strengt tatt ikke spesifikt at en nyversjon av Nintendo 64 aldri vil lanseres, og Nintendo er jo ikke fremmed for å si én ting, og så gjøre noe annet etter å ha tenkt seg litt om. Det er alt rotet rundt originale NES Classic et eksempel på.

Men når han understreker at Classic-programmet kun strekker seg til de eksisterende minikonsollene, gjør han det i alle fall ikke mer sannsynlig at det dukker opp en Nintendo 64 Classic på markedet neste år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.