I dag slippes Polybius på PC

Du har kanskje sett dette spillet i en Nine Inch Nails-video – her er PC-versjonen.

Har du hørt historien om Polybius? Ryktene vil ha det til at dette arkadespillet fra 1981 ble sluppet i et lite utvalg arkadehaller i Portland-området. Der ble spillerne tilsynelatende observert av mystiske menn i sorte dresser, mens de spilte det ekstremt vanedannende actionspillet. Senere fikk de fryktelige mareritt, søvnløshet, hukommelsestap og hallusinasjoner.

Virkelighetens Polybius.
Virkelighetens Polybius.

Etter noen måneder, forsvant alle versjoner av spillet sporløst. Teoriene om spillet er mange, men den mest kjente er at det var en del av et hemmelig eksperiment, og at spillet muligens ble brukt til å sende underbevisste beskjeder til spillerne.

Inspirert av myten

Antakeligvis er dette bare bullshit, men den britiske indie-utvikleren Jeff Minter har latt seg inspirere til å lage sin egen versjon av Polybius, og den er ikke bullshit. Faktisk har den fått svært god kritikk etter at den ble lansert på PS4. I dag slippes det også på PC, gjennom Steam.

Polybius er et fargesprakende angrep på sansene, lettere inspirert av klassikere som Tempest, der du må fly romskipet ditt gjennom 50 miljøer fulle av livsfarlige hindringer. Om du er virkelig modig, kan du til og med spille Polybius i VR-modus, men for min egen del mistenker jeg at veien til hodepine hadde vært kort om jeg prøvde noe slikt.

Morsomt nok ble en spesialdesignet, tidlig utgave av PC-versjonen brukt til å lage musikkvideoen til Nine Inch Nails-låten Less Than. Ta en titt:

Her er en mer ordinær trailer:

Jeff Minter er forresten også aktuell med et par andre PC-utgivelser.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.