Legendariske Jeff Minter med dobbeltpakke på Steam

«Spis gress og find objekter for å føde» … hm!

Britiske Jeff Minter har laget indie-spill siden syttitallet, og like før jul lanserer han to nye spill (i én pakke) på Steam. Pakken heter Minotaur Arcade Volume 1, og slippes den 21. desember ifølge Minter selv.

Nye Gridrunner.
Nye Gridrunner.

Gridrunner og Goatup

Det første spillet virker relativt rett-frem – det er en nyversjon av VIC-20-klassikeren Gridrunner, laget slik spillet kanskje hadde vært om Minter hadde arbeidet med datidens arkademaskinvare i stedet for den teknisk begrensede Commodore 64-forgjengeren.

I motsetning til andre nyere Gridrunner-spill, har Minter kuttet bort det meste av ekstraelementer, og resultatet skal være en renere opplevelse. Om du ikke har erfaring med Gridrunner fra før, er det altså et arkade-actionspill der du styrer et lite romskip i små arenaer fulle av fiender. Det er ikke helt ulikt nyere spill som Geometry Wars, men uten siktingen fra disse.

Goatup. Tårnet vekker minner om Nebulus, men ellers ser spillet unikt ut.
Goatup. Tårnet vekker minner om Nebulus, men ellers ser spillet unikt ut.

Spill nummer to er litt særere. Det er et plattformspill ved navn Goatup, der du spiller ei geit som må klatre opp til toppen av et tårn, mens hun kysser bukker, samler objekter og spiser gress for å føde så mange killinger som mulig på veien.

Jo flere barn du ender opp med, og jo høyere du kommer, jo mer poeng får du. Naturlig nok. Tårnet roterer, som i Nebulus.

Begge spillene har VR-støtte.

En kommentar om “Legendariske Jeff Minter med dobbeltpakke på Steam”

  1. Har begge spillene med flere til iPad. Liker spesielt GoatUp2, som jeg kjøpte en gang for kanskje ti år siden. Veldig unikt, som jo er typisk Minter. Og ganske underholdende også!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.