Sony har lansert et nytt Lemmings-spill

Men bare på mobil. Og gjett om det har mikrotransaksjoner!

Sony har overraskende nok annonsert – og sluppet – et helt nytt Lemmings-spill. Det heter bare Lemmings, men det er et helt nytt spill, og ikke en nyversjon av Amiga-originalen fra 1991. Dessverre er det heller ikke ute for PlayStation-formatene, men er i stedet ute for Android og iOS.

Nye Lemmings.
Nye Lemmings.

Redd alle småkrypene

I Lemmings er målet å redde en gjeng vandrende småtroll fra den sikre død, ved å gi dem ulike egenskaper og oppgaver. De kan grave, bygge broer, klatre og blokke hverandre, for å skape trygge ruter fra starten av nivået til målet.

Det nye spillet er altså spesialdesignet for mobile enheter. Hvert brett finner sted på én skjerm, og er laget slik at du kan holde mobilen normalt for å spille dem (altså i portrettmodus).

Sony mener ellers at det er langt større enn tidligere utgivelser i serien, ettersom det har flere tusen brett. Her har de imidlertid jukset litt, ved å la datamaskinen designe flesteparten.

Uheldigvis har Sony også funnet en ny måte å skvise penger ut av spillerne på. De søte småkrypene mister nemlig energi av å gjøre ulike oppgaver, og når de ikke har mer energi må du rett og slett vente i noen timer på at de skal få ladet seg opp igjen. Eller, selvsagt, betale penger. Moderne spilldesign, eh?

Om dette ikke skremmer deg, kan du sjekke iOs-versjonen eller Android-versjonen. Trailer:

Visste du forresten at Amiga-maskinen som ble brukt til å lage den originale Lemmings-introen er til salgs på eBay?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.