Her er TheC64 i storformat

Var du ikke fristet av minien? I 2019 kommer storebroren, med fungerende tastatur.

Skaperne av minikonsollen TheC64 Mini har hele tiden planlagt en TheC64-utgave i fullskala, og denne skal etter planen lanseres i 2019. Den vil blant annet få et fullstendig fungerende tastatur, noe mange har etterlyst på minien.

Storebror og lillebror.
Storebror og lillebror.

På julaften delte TheC64-utviklerne de første bildene av fullskala-modellen på Facebook. De finner du her. Det understrekes at dette er en tidlig utgave, og at det for eksempel ikke vil være noen Commodore-logo på den endelige modellen.

Åttitallets favorittplattform

I likhet med TheC64 Mini vil TheC64 være en reproduksjon av den klassiske mikrodatamaskinen Commodore 64, som ble lansert i 1982, som lar deg kjøre både innebygde og eksterne spill og programmer opprinnelig laget for den klassiske maskinen. Det er ikke klart hvilke forbedringer vi kan se frem til, utover størrelsen og tastaturet, eller hva den vil koste.

Commodore 64 var sannsynligvis den mest populære spillplattformen her til lands på åttitallet, og den var faktisk i produksjon helt til Commodore selv gikk konkurs i 1994. Det betyr at den forsvant fra markedet samme år som den originale PlayStation dukket opp. Litt av et generasjonshopp der, altså.

Plattformen fikk en enorm mengde kommersielle spill, og spillsortimentet er svært variert. Commodore 64-eiere kunne spille alt fra lettbeinte arkadekonversjoner til dype strategispill, og i tillegg til at Commodore 64 ofte fikk de beste versjonene av spill som kom til flere plattformer, fikk den også en rekke eksklusive klassikere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.