Her kan du spille klassiske LCD-spill på nettet

Et nytt nettsted tilbyr simulerte LCD-spill, og er kompatibelt med det meste av nettlesere og plattformer.

Husker du de gamle, håndholdte LCD-spillene fra åtti- og nittitallet? For min egen del var Nintendos Mario Bros. Game & Watch-spill mitt første møte med elektroniske spill, og det har derfor en spesiell plass i hjertet mitt. Utrolig nok er det fortsatt artig å spille, på tross av den ekstremt enkle teknologien.

Nå har en programmerer ved navn Bas de Reuver laget et svært imponerende rammeverk for digitalisering av LCD-spill, og nettstedet hans inkluderer allerede en rekke spillbare maskiner – slik som tidligere nevnte Mario Bros. Game & Watch.

JavaScript-basert system

Bas de Reuver forteller at Donkey Kong II er det mest avanserte spillet som simuleres på siden for øyeblikket. Dette er et skjermbilde.
Bas de Reuver forteller at Donkey Kong II er det mest avanserte spillet som simuleres på siden for øyeblikket. Dette er et skjermbilde.

Til Spillhistorie.no forteller de Reuver at siden systemet hans er JavaSript-basert, er det kompatibelt med så godt som alt av moderne nettlesere, samt smarttelefoner, nettbrett og så videre. Eldre løsninger, slik som den populære pica-pic-siden, er basert på Flash, og dermed ikke særlig kompatibelt i dagens nettleserlandskap.

Prosjektet kom i gang for noen år siden, da de Reuver ønsket å få en digitalisering av et mindre kjent LCD-spill ved navn Highway:

– Highway var det det første spillet jeg la til. Det var et spill jeg hadde på åttitallet, og spilte mye. Det fantes ingen simuleringer av dette spesifikke spillet. Jeg kjøpte det brukt og tok noen bilder, og kontaktet skaperen av pica-pic for å spørre om han kunne lage en simulering, men han sa at han ikke ville legge til flere spill. Det var derfor jeg startet å lage lcdgame.js, forteller han til Spillhistorie.no.

Nå håper utvikleren på hjelp til å utvide spillsortimentet:

– Jeg har gjort lcdgame.js til åpen kildekode-programvare, og kildekoden samt hjelperverktøy og skript for å skape og redigere fotografier ligger på GitHub. Jeg ville satt stor pris på hjelp med å legge til nye spill. Å få tak i klare bilder med alle formene (og knappene trykket ned) er et godt utgangspunkt, men i tillegg må spill-logikken gjenskapes (via «reverse engineering», så og si).

Han fortsetter:

– Jeg hadde håpet at GitHub-siden kom til å tiltrekke seg folk som kunne tenke seg å hjelpe med å ta/redigere bilder, ta opp lyder, finne ut av spillreglene og timing, for å kunne legge til flere spill. Det er fortsatt tidlig, men dette har dessverre ikke skjedd enda.

Vi får håpe han får noen støttespillere til prosjektet. Selv tok jeg blant annet en runde med Mario Bros., som altså er et spill jeg kjenner godt fra før, og jeg er imponert over hvor nøyaktig den virtuelle versjonen simulerer originalen. Ta en titt!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.